Datum objave: 04. Listopad 2016

Lijepa poduzetnička priča: Potencijali Šibensko - kninske županije predstavljeni austrijskim gospodarstvenicima

Šibenik News
Šibenik News

Župan šibensko – kninski, Goran Pauk sinoć je u Beču austrijskim poduzetnicima predstavio gospodarske potencijale i mogućnosti ulaganja u Šibensko-kninsku županiju. 

 

Riječ je o događanju koje je inicirao gospodarski odjel Veleposlanstva Republike Hrvatske u Beču u suradnji s Austrijskom udrugom obrtnika, malih i srednje velikih poduzetnika (OGV) i Austrijskom udrugom pograničnih zemalja (ÖGLV).

 

Šibensko-kninska županija je na ovom događanju, koje je okupilo oko 80 austrijskih poduzetnika, tamošnjoj poslovnoj zajednici prezentirala prednosti koje naša županija nudi za poslovanje i investicije.

 

 

Uz župana Pauka, o mogućnostima ulaganja u Šibensko-kninsku županiju austrijskim poduzetnicima govorili su predsjednik Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Šibenik Ivan Soža i predsjednik Obrtničke komore Šibensko-kninske županije Joso Smolić. Prednosti i mogućnosti koje nudi poduzetnička zona Podi austrijskim poduzetnicima prezentirao je zamjenik direktora zone Vjeko Kaleb.

 

Ukratko o političkom okruženju u Hrvatskoj govorila je veleposlanca Republike Hrvatske u Beču dr. Vesna Cvjetković, a o gospodarskom okruženju u Hrvatskoj Tatjana Mrvoš, gospodarska savjetnica u VRH u Beču.

 

Danas će predsjednik Obrtničke komore Šibensko-kninske županije Joso Smolić potpisati Sporazum o suradnji sa Austrijskom udrugom obrtnika, malih i srednje velikih poduzetnika (OGV) s ciljem produbljivanja dobre gospodarske suradnje između OK ŠKŽ i OGV-a.

 

 

OGV je najstarija poslovna udruga u Austriji, osnovana davne 1839. godine. Od samih početaka uspješno zastupa i promiče postulate slobodnog poduzetništva i socijalno-tržišnog gospodarstva. Zalaže se za zdravu kompeticiju, zaštitu privatnog vlasništva i društveno odgovorno poslovanje.

 

Kao interesno poduzetničko udruženje kontinuirano rade na poboljšanju gospodarske klime u Austriji, aktivno sudjeluju u oblikovanju javnog mnijenja kada je riječ o poduzetništvu, te djeluju kao respektabilna platforma za razmjenu iskustava i mišljenja brojnih dionika iz gospodarskog i političkog života zemlje.
 

Iz kategorije: Županija info