Datum objave: 22. Kolovoz 2016

Milijun kuna vrijedan projekt 'AHA-Ad Hoc Asistencija obiteljima' bliži se kraju

Šibenik News
Šibenik News

Organizacija za građanske inicijative započela je 28. rujna 2015. , u partnerstvu s udrugom “Žena” Drniš, Centrom za rehabilitaciju Fra Ante Sekelez – Vrlika i Šibensko – kninskom županijom, provedbu projekta pod nazivom „ AHA – Ad Hoc Asistencija obiteljima“.

 

 Projekt financira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda (Shema dodjele bespovratnih sredstava Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici- faza 3). Projekt se provodi na području Šibensko-kninske županije, traje 14 mjeseci (28. rujna 2015. - 29. studenog 2016.), a ukupna mu je vrijednost 1.327.287,27 HRK.

 

U okviru ovoga projekta, građanima Šibensko-kninske županije koji skrbe o svojim ovisnim članovima (stari i nemoćni, osobe s invaliditetom, maloljetna djeca) osigurane su i besplatne usluge skrbi o starim i nemoćnim osobama te usluge čuvanja djece. Punoljetnim osobama s intelektualnim poteškoćama osigurane su kreativne radionice (likovne, glazbene i keramičarske) u Centru za rehabilitaciju Fra Ante Sekelez u Vrlici te prijevoz do Vrlike.

 

Za više informacija o ovim besplatnim uslugama te rezervaciji istih, građani se mogu obratiti na besplatan broj 0800 200 097. Osim toga, osigurane su i usluge basplatnog savjetovanja za nezaposlene (izrada zamolbe i životopisa, gdje i kako tražiti posao i sl).

 

Za 20 nezaposlenih osoba s područja Šibensko - kninske županije koje skrbe o svojim ovisnim članovima održat će se i edukacija za zanimanja njegovateljica, gerontodomaćica i zavarivač na POU Knin. U tijeku je osposobljavanje za njegovateljice, dok edukacije za gerontodomaćicu i zavarivača kreću u rujnu 2016. godine. Kroz aktivnosti projekta i uz pomoć partnerskih institucija želimo pružiti podršku obiteljima koje skrbe o ovisnim članovima.

 

Uvođenjem ovih novih usluga znatno ćemo rasteretiti obitelji koje brinu o svojim ovisnim članovima, smanjiti institucionalizaciju kako ovisnih članova tako i onih koji o njima skrbe.

 

 

Naslovna fotografija: Centar za rehabilitaciju Fra Ante Sekelez, Vrlika

Iz kategorije: Županija info