Sidebar Menu

Datum objave: 17. Kolovoz 2016

Krapanj domaćin 4. festivala hrvatskog otočnog proizvoda 19. i 20. kolovoza

Šibenik News
Šibenik News

U organizaciji Šibensko-kninske županije i suorganizaciji Grada Šibenik 19. i 20. kolovoza godine na otoku Krapnju održat će se 4. „Festival hrvatskog otočnog proizvoda“. Cilj je Festivala poticanje razvoja otočne proizvodnje, očuvanje otočne tradicije i autohtonosti te brendiranje proizvoda kroz prestižnu oznaku “Hrvatski otočni proizvod”. Festival je izložbeno-prodajnoga karaktera.

 

Radi se o proizvodima koji su rezultat otočne tradicije, razvojno - istraživačkog rada, inovacije i invencije čija razina kvalitete mora biti mjerljiva. Oni potječu s ograničenih otočnih lokaliteta i rade se u malim serijama.

 

Oznaku kvalitete “Hrvatski otočni proizvod” do sada je dobilo 219 proizvođača (od kojih je 18 eko proizvođača i 25 proizvođača s oznakom zemljopisnog podrijetla) za 628 proizvoda i proizvodnih linija sa 23 otoka (Brač, Hvar,Vis, Korčula, Pag, Krk, Lastovo, Dugi Otok, Rab,Cres, Lošinj, Prvić, Ugljan, Mljet, Šolta, Žirje, Pašman, Iž, Murter, Olib, Kornat, Rava, Silba) i poluotoka Pelješca. Radi se o prehrambenim (vina, rakije, likeri, maslinova ulja, sirevi, slastice, ribe, salatne marinade, džemovi, med), kozmetičkim i odjevnim proizvodima te suvenirima i nematerijalnoj baštini.

 

Projekt ima višestruke učinke, između ostalih i jedni od najvažnijih su gospodarski i demografski - otočni proizvođači kroz samozapošljavanje stvaraju proizvode natprosječne kvalitete stvarajući tako sebi i svojim obiteljima uvjete za opstanak i ostanak na hrvatskim otocima. Potrošači, s druge strane, susreću se s novim proizvodima u čiju se izvrsnost lako odmah uvjeriti.

 

Popis izlagača i program Festivala nalazi se na stranicama Županije klikom na poveznicu - OTOK.

Iz kategorije: Županija info

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.