Datum objave: 12. Kolovoz 2016

U tri prometne nesreće ozlijeđeno šest osoba, dvije prometne skrivili biciklisti

Šibenik News
Šibenik News

Jučer su se na području Šibensko - kninske županije dogodile tri prometne nesreće u kojima su sudjelovali ne samo automobili već i bicikli, a u kojima je teže ozlijeđeno šest osoba.

 

U prometnoj nesreći koja se sredinom dana dogodila na magistrali kod Pirovca vozačica osobnog automobila Kia Pride zadobila je teške i po život  opasne ozlijede dok je suputnica iz istog vozila teže ozlijeđena.

 

Obje teško ozlijeđene žena primljene se i zadržane na liječenju u Općoj bolnici Šibenik, a zbog zadobivenih težih tjelesnih ozlijeda na liječenju u šibenskoj Bolnici zadržan je i vozač drugog osobnog automobila marke Škoda Superb koji je skrivio prometnu nesreću. Riječ je o starijem Slovaku koji je zbog neprilagođene brzine kretanja vozila cestom ugrozio i živote svojih suputnika. Starija Slovakinja zadržana je na liječenju u bolnici, dok je preostalo dvoje putnika iz automobila lakše ozlijeđeno. 

 

Stariji Slovak, vozač spomenute Škode zbog neprilagođene brzine vozilom je prešao na suprotan trak uslijed čega je došlo do sudara vozila koje je prometovalo tom stranom ceste, a kojim je upravljala 58-godišnja žena. 

 

Slovački državljanin dobit će kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku zbog izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu.

 

Protiv starije vozačice bicikla kao i protiv bosanskohercegovačkog državljanina bit će podnijeti obvezni prekršajni nalozi zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Naime, i žena i muškarac su zbog neprilagođene brzine kretanja biciklom izgubili nadzor nad vozilom te pali na kolnik. Žena koja je pala s bicikla u Žaboriću zadržana je na liječenju u Općoj bolnici Šibenik, a zbog zadobivenih težih ozlijeda prilikom pada s bicikla na području Vodica na liječenju je zadržan i muškarac. 

 

 

 

Iz kategorije: Županija info