Datum objave: 06. Kolovoz 2016

Vikend promjena vremena: Nešto hladnije uz kišu

Šibenik News
Šibenik News

Kiša koja je u noći s petka na subotu okupala krajeve Šibensko - kninske županije bila je očekivana. Najavio ju je, između ostalog, tim Šibenik Metaa.

 

- U noći na subotu Jadran će zahvatiti lokalne nestabilnosti uz kišu, pljuskove i neverine koji će se tijekom jutra proširiti i do nas. Sa prodorom fronte vjetar će okrenuti na umjerene zapadne i sjeverozapadne smjerove, a zatim i na umjereno jaku i jaku buru s kojom će nastupiti prestanak oborina i postupno raskidanje naoblake - pisao je Meteo koji dan ranije.

 

- U subotu u prvom dijelu dana i dalje nestabilno uz umjereno do pretežno oblačno vrijeme i lokalnu pojavu pljuskova, kiše i neverina. U drugom dijelu dana nastupiti će raskidanje naoblake.

Druga možda i značajnija promjena vremena biti će vjetar. Slabo jugo puhati će do večernjih sati kad će postupno okretati na jugozapadne i zapadne smjerove, a dolaskom fronte na umjeren do umjereno jak sjeverozapadnjak kojeg će u noći uz obalu zamjeniti umjerena do umjereno jaka bura i tramontana.

Tijekom nedjelje prevladavati će stabilno i pretežno sunčano vrijeme uz jaku i vrlo jaku buru i tramontanu koja će prema večeri postupno slabiti - najavljuje ŠM vrijeme preko vikenda.

 

Dodajmo i da je u osam sati ujutro u Kninu i Šibeniku izmjereno 20, odnosno 21 Celzijev stupanj. 

 

 

 

 

Iz kategorije: Županija info