Datum objave: 09. Srpanj 2016

Pad Timove Vlade, uspon sestre Josipe Rimac i još nekoliko njih

Šibenik News
Šibenik News

Tri sveučilišna profesora Borivoj Modlic, Darko Motik i Boris Trogrlić smijenjeni su odlukom ministra obrazovanja u ostavci Predraga Šustara iz Upravnoga vijeća Veleučilišta Marko Marulić u Kninu.

 

Na njihova mjesta Šustar je imenovao osobe nepoznate akademskoj, no poznate lokalnoj zajednici iz koje i dolaze. U tijelo koje upravlja visokoškolskom institucijom postavljeni su redom: Ivan Uzun, teolog i ravnatelj Osnovne škole Domovinske zahvalnosti Knin, Miroslav Zorić, direktor kninskog komunalnog poduzeća Čistoća i zelenilo te voditeljica poslovnice Narodnih novina u Kninu Biserka Vujić, ujedno sestra bivše kninske gradonačelnice Josipe Rimac, piše Jutarnji list.

 

Odluku o imenovanju ministar je potpisao 16. lipnja, na dan pada Oreškovićeve Vlade.

 

Trgovačko društvo Čistoća i zelenilo d.o.o. obavlja poslove komunalne djelatnosti održavanja čistoće i odlaganja komunalnog otpada na području Knina i okolice. U njihovoj su djelatnosti, osim prikupljanja komunalnog otpada, javna rasvjeta, izvođenje hortikulturnih radova, upravljanje parkiralištima te održavanje groblja i krematorija, kao i prijevoz pokojnika.

 

Zorić: "Bio sam student Veleučilišta, drugo ne"


Na pitanje Jutarnjeg postoji li ikakva povezanost između njega, odnosno gradskoga poduzeća i Veleučilišta, direktor Čistoće i zelenila Miroslav Zorić kaže: "Bio sam student Veleučilišta, drugo ne. To je ministrova odluka u koju se ne bih petljao. Prihvatio sam je i održali smo konstituirajuću sjednicu. Dalje ćemo vidjeti..."

 

Uz zamolbu Jutarnjeg da pokuša razumjeti čuđenje zbog činjenice da se direktor poduzeća koje se između ostaloga bavi uređenjem zelenih površina, parkirališta i groblja našao u upravljačkom tijelu veleučilišta, Miroslava Zorića pitali su gdje vidi poveznicu između tih dvaju djelatnosti. I našao ju je.

 

"Veleučilište ima program hortikulturno uređenje i još neke studije u tome smjeru, poput prehrambene tehnologije i stočarstva krša" kaže direktor. Tvrdi da ne zna čijom je preporukom ušao u Upravno vijeće.

 

Do odgovora na ista pitanja druga dva člana Upravnoga vijeća, teologa Ivana Uzuna iz kninske osnovne škole i ekonomistice Biserke Vujić iz Narodnih novina, nisu uspjeli doći. U školi Domovinske zahvalnosti jučer se nisu javljali na telefone, a u poslovnici Narodnih novina kolege su pravdale Vujić zauzetošću sastancima.

 

Izvor: N1 Hrvatska

Iz kategorije: Županija info