Datum objave: 29. Lipanj 2016

Gradska knjižnica Juraj Šižgorić dobila stažista iz Švicarske

Šibenik News
Šibenik News

Michele Somazzi iz švicarske regije Ticino stigao na profesionalno i jezično usavršavanje u Šibensko-kninsku županiju.

 

Na stažiranje je stigao mladi administrator Michele Somazzi iz švicarske regije Ticino, koji će svoje tromjesečno stažiranje odraditi kao asistent u Gradskoj knjižnici „Juraj Šižgorić“ u Šibeniku.

 

Mladog stažista su primili zamjenik župana Zoran Smolić, ravnatelj knjižnice Vilijam Lakić te koordinatorica programa Lucija Aužina i zaželjeli mu dobrodošlicu, nakon čega je Michele pristupio službenom potpisivanju Ugovora o profesionalnom i jezičnom usavršavanju.

 

Ovom prilikom zamjenik župana je naglasio važnost programa Eurodyssee i profesionalnog usavršavanja, te se zahvalio ravnatelju gradske knjižnice, Vilijamu Lakiću što je prepoznao vrijednost programa razmjene mladih, uključio gradsku knjižnicu u ovaj vrijedni projekt i omogućio ovo iskustvo za Michelea.

 

Vilijam Lakić zahvalio se Šibensko-kninskoj županiji, ali i Micheleu što je odabrao baš Gradsku knjižnicu „Juraj Šižgorić“ kao mjesto svog profesionalnog usavršavanja, te izrazio zadovoljstvo odabranim kandidatom za kojeg je već primijetio da zna poneku hrvatsku riječ.

 

Kod profesorice Dunje Odak, Michele će pohađati intenzivni tečaj hrvatskog jezika, a u okviru programa Eurodyssee za njega će biti organizirane i brojne kulturne aktivnosti.

 

U prosincu 2012. godine Šibensko-kninska županija postala je aktivni sudionik programa „Eurodyssee“, a do danas je primila deset kandidata na stažiranje te poslala 14 mladih s područja Šibensko-kninske županije na šestomjesečna stažiranja u inozemstvo.

 

Svrha programa „Eurodyssée“, međunarodnog programa razmjene mladih između regija članica Skupštine europskih regija, je omogućiti mladim ljudima u dobi od 18 do 32 godine da obavljanjem prakse u tvrtkama ili institucijama iz različitih područja, steknu profesionalno iskustvo i nauče jezik zemlje domaćina.
 

Iz kategorije: Županija info