Datum objave: 30. Svibanj 2016

Krkina Bioolimpijada, nakon kiše, održat će se danas!

Šibenik News
Šibenik News

Bioolimpijada, prvotno najavljena za 20. svibnja, a koja je otkazana zbog kiše, održat će se danas, 30. svibnja, na Skradinskom buku danas, u 10 sati u povodu Međunarodnog dana biološke raznolikosti i Dana zaštite prirode u Republici Hrvatskoj. 

 

Na Bioolimpijadi će u utrci znanja sudjelovati učenici šestih razreda osnovnih škola sa izvora i ušća Krke, OŠ Domovinske zahvalnosti iz Knina i OŠ Skradin. Okupljanje učenika je u Skradinu gdje će se brodom u 9 sati prevesti do Skradinskog buka.



Bioolimpijada se sada već tradicionalno sastoji od različitih tematskih igara: potezanje konopa, koodbojka, poligon Kap za slap, staza znanja Izgubljena priroda, skakanje u veći i sl. Cilj Bioolimpijade je da se kroz različite sportske aktivnosti djeci na zanimljiv način ukaže na važnost očuvanja prirode i povratak dječje igre u prirodu.
 

 

Ujedinjeni narodi proglasili su 22. svibanj Međunarodnim danom bioraznolikosti kako bi utjecali na povećanje svijesti o važnosti bioraznolikosti u održivom razvoju i skrenuli pozornost na njezino očuvanje kao temeljnu zadaću u zaštiti prirode. Republika Hrvatska se 2003. pridružila globalnim nastojanjima za očuvanjem bioraznolikosti i unaprjeđenjem zaštite prirode, kad je Hrvatski sabor 22. svibnja proglasio Danom zaštite prirode u Hrvatskoj.

 

Naslovna fotografija: JU NP Krka Facebook

Iz kategorije: Županija info