Sidebar Menu

Datum objave: 12. Svi 2016

Ivan Klarin (SDP): Vlada se ponaša kao najgori neprijatelj RH i sluga krupnog kapitala

Šibenik News
Šibenik News

- Što je u državi od strateškog državnog interesa ako to nisu ove tvrtke koje godinama ostvaruju enormne dobiti i koje zapošljavanju na tisuće ljudi - pita se Ivan Klarin, saborski zastupnik i predsjednik ŽO SDP Šibensko - kninske županije.

 

Tu misao Ivan Klarin podijelio je s javnošću u priopćenju u kojem se osvrće na odluku Vlade o prodaji državnih tvrtki o ćemu Klarin kaže i ovo: (objavu prenosimo u cijelosti)

 

'' Način na koji je Vlada RH objavila listu tvrtki koje nisu od strateškog državnog interesa je sramotan i kamuflirani način prodaje preostalog državnog blaga. Nevjerojatno s koliko lakoće vladajuća većina označava tvrtke poput Podravke, Končara ili ACI-a da nisu od strateškog državnog interesa. Što je u državi od strateškog državnog interesa ako to nisu ove tvrtke koje godinama ostvaruju enormne dobiti i koje zapošljavanju na tisuće ljudi.

 

Niti tri mjeseca nakon preuzimanja vlasti Vlada RH objavljuje prodaju najznačajnijih tvrtki u državnom vlasništvu poput najgoreg neprijatelja RH i sluge krupnog kapitala. Mislim da nam za to nije bio potreban top-korporacijski menadžer iz Kanade, već je njegov posao mogla odraditi i svaka druga maloljetna osoba u Hrvatskoj.


Posebno me kao saborskog zastupnika iz Šibensko-kninske županije zabrinjava prodaja ACI-a s obzirom na važnost te tvrtke za turistički i gospodarski razvoj naše županije koja je prije svega značajna nautička destinacija.


Svi zajedno moramo ustati protiv ovakvih nedomoljubnih metoda ove Vlade, jer je svaka Vlada do sada mogla prodati zlato koje još imamo u vlasništvu države, i poručiti kanadskom menadžeru da skine šape s hrvatskih korporacijskih bisera.''
 

Iz kategorije: Županija info

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.