Sidebar Menu

Datum objave: 29. Travanj 2016

Otok Murter i Kornati dobivaju gastro manifestaciju Dani kornatske janjetine

Šibenik News
Šibenik News

Javna ustanova „Nacionalni park Kornati“ i Turistička zajednica Općine Murter-Kornati organiziraju gastro-manifestaciju Dane kornatske janjetine s ciljem poticanja proizvodnje (ovčarstvo, pčelarstvo, maslinarstvo) i promociju lokalnih tradicijskih proizvoda te povezivanje proizvođača i ponuđača što u konačnici dovodi do unapređenja zadovoljstva posjetitelja.


Očuvanje tradicijskih djelatnosti, posebice ovčarstva i pčelarstva, iznimno je važno za očuvanje kamenjarskih pašnjaka kao vrijednosti Nacionalnog parka Kornati.

 


Tijekom prve polovine lipnja, u ponudi restorana koji bi bili zainteresirani za sudjelovanje, uz uobičajenu ponudu, našlo bi se jelo/jela od kornatske janjetine te desertom (od lokalnih proizvoda). Ponuda bi bila usmjerena na individualne goste (nautičare)!


Uz aktivnosti organizacije manifestacije, JU NP Kornati i TZO Murter-Kornati, radit će i na njenoj promociji!

 

 


- Period održavanja, broj jela, sljedova i ostale detalje vezane za organizaciju dogovorit ćemo sa zainteresiranim ugostiteljima na sastanku koji ce se održati u subotu 30. travnja u 10,00 sati u prostorijama JU NP Kornati. Poziv se odnosi i na kornatske ugostitelje koji djeluju izvan granica nacionalnog parka.
Molim da sudjelovanje na sastanku potvrdite do petka, 29. travnja do 14.00 sati mail-om ili pozivom - poručuju inicijatori.

 

Svi zainteresirani mogu se javiti sljedećim kontaktima: Martina Markov (Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.; 091 435 2205); Šime Ježina (Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.; 099 244 6161).
 

Iz kategorije: Županija info

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.