Datum objave: 21. Travanj 2016

DREAMY - Projekt o novom i minulom vremenu, sreći i profitu među mladima

Šibenik News
Šibenik News

Grad Šibenik, posredstvom Upravnog odjela za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj, organizirao je pripremnu aktivnost projekta DREAMY koji je financiran iz programa Europa za građane.

 

Glavna tema ovog projekta je utjecaj globalne financijske krize na živote ljudi različitih dobnih skupina iz različitih zemalja, s naglaskom na mlade. Susret je održan u ponedjeljak u osnovnoj školi Jurja Dalmatinca.

Na njemu su sudjelovali učenici šestih i sedmih razreda, štićenica doma za starije i nemoćne Cvjetni dom baka Kata te udruga PriXsa koja se bavi redizajnom i renovacijom starog namještaja.


Baka Kata je pričala o svom djetinjstvu u Pakovom selu koje je bilo prožeto neimaštinom, ali i zdravljem i srećom. Članovi udruge PriXsa djecu su savjetovali da se osim kroz tehnologiju razvijaju i životnim iskustvima te da se bave onim što vole bez obzira na profit.


Ravnatelj OŠ Juraj Dalmatinac Natko Duvnjak izjavio je kako smatra da je djeci bilo zanimljivo upoznati se s nekadašnjim načinom života u našem kraju. Istaknuo je kako je tehnologija danas sastavni dio života, dok je u prošlosti bila znanstvena fantastika. Duvnjak je također naveo da PriXsa može djeci služiti kao poticaj za bavljenje umjetnošću i renovacijom.

 

U projektu DREAMY, punog naziva Dreaming European Aspirations of Youngsters, uz Republiku Hrvatsku sudjeluju Italija i Poljska.

Jedan od ciljeva projekta je i promicanje aktivnog sudjelovanja građana u demokratskom životu njihovih zajednica i rasprava o budućnosti Europske unije.

 

Glavni događaj održat će se početkom svibnja u Santarcangelu, u talijanskoj pokrajini Emilia Romagna, a trajat će tri dana. U njemu će aktivno sudjelovati 44 sudionika iz talijanskog Santarcangela, 25 iz poljskog Gmina Krasne i 31 sudionik iz Šibenika.

Susret je zamišljen kao spoj socijalnih aktivnosti, okruglih stolova, debata i diskusija o mogućnostima buduće zajedničke suradnje na različitim poljima.
 

Iz kategorije: Županija info