Sidebar Menu

Datum objave: 07. Travanj 2016

Katastrofalan požar već četiri dana "guta" sve na Dinari

Diana Ferić
Diana Ferić

Požar koji već četvrti dan gori na Dinari, sa strane Splitsko – dalmatinske, prebacio se i na područje Šibenko – kninske županije, prenosimo s portala DalmacijaNews. Vatra je planula u ponedjeljak u popodnevnim satima, no još uvijek nije ugašena. Na terenu je kanader koji izbacuje vodene bombe, a i članovi HGSS Stanice Split cijelu su proteklu noć spašavali planinarska skloništa.

- Gori čitava planina, opožareno područje je jako veliko, a vatra se sada prebacuje na sjevernu stranu. Prizori su zaista katastrofalni, a posljedice će biti dugoročne za biljni i životinjski svijet. Bili smo na terenu, obranili smo sve naše planinarske kućice. Izgorile su nam markacije i šteta je tu ogromna. Trenutno gori prema Vještičjoj gori, ispod Troglava... prebacuje se u Šibensko-kninsku županiju. Požar može ugasiti samo kiša i molimo Boga da što prije padne. Na tisuću mista gori, mislim da ima 100 kilometara vatrene fronte - kazao nam je Darko Gavrić Čerčo iz HGSS-a.

Nije poznat uzrok požara, no to će se ionako znati tek nakon što policija obavi očevid na opožarenom području.
 

Iz kategorije: Županija info

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.
Saznaj više Prihvaćam