Sidebar Menu

Datum objave: 22. Ožujak 2016

SAMO U HRVATSKOJ Radnici ne primaju plaće a u državnim firmama dijele uskrsnice od 1250 kn

Stanko Ferić
Stanko Ferić

 

Kriza je. Nema se novaca. Mnogi radnici ne primaju ni plaće, a kamo li uskrsnice. Ipak neki će je dobiti. To, neki, odnosi se prije svega na zaposlene u javnim poduzećima.

 

Tako će 8 tisuća zaposlenika Hrvatskih šuma dobiti 1250 kuna uskrsnice te još toliko u prosincu na ime božićnice. (ukupno 2500 kuna) Hrvatske autoceste isplaćuju uskrsnicu u iznosu od 500 kuna. Zanimljivo je da Hrvatske autoceste isplaćuju uskrsnicu iako hrvatska Vlada mora uzeti kredit od 250 milijuna eura da bi podmirila kreditne obveze Hrvatskih autocesta. Zaposlenici INE dobit će uskrsnicu od 400 kuna, zatim regres za godišnji odmor od dvije tisuće kuna i kasnije još tisuću kuna božićnice te plus još po 600 kuna na ime dara za djecu, sve u svemu ove godine ukupno 4 tisuće kuna.

 

Po 400 kuna isplaćuju Autoceste Rijeka, Plinacro, Fina, Hrvatska lutrija, Hrvatska elektroprivreda i Zagrebački holding. Hrvatska pošta isplaćuje 500 kuna uskrsnice, a Hrvatska pošta 200 kuna.

Iz kategorije: Županija info

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.