Datum objave: 03. Ožujak 2016

Na Krki susret tradicijskih poljoprivrednih proizvođača i gospodarstvenika

Šibenik News
Šibenik News

 

Iz NP Krka pozivaju na 4. susret tradicijskih poljoprivrednih proizvođača i gospodarstvenika uz Krku u subotu 5. ožujka u 10 sati u Eko kampusu Puljane.

 

Od 10 do 13 sati održat će se radionica s lokalnom zajednicom na temu Priprema programa razvojnih projekata u lokalnim zajednicama uz Nacionalni park „Krka“. Radionica je slobodna za sve poljoprivrednike i gospodarstvenike uz Krku, jedinice lokalne samouprave, lokalne akcijske grupe i udruge na širem području Nacionalnog parka „Krka“.

Priprema programa razvojnih projekata u lokalnim zajednicama uz NP „Krka“ dio je dugoročne strategije kojom bi se kroz razvoj projekata u narednim godinama postiglo osnaživanje lokalnog gospodarstva i ruralnog razvoja u sklopu Natura 2000 područja te stvorili preduvjeti za dugoročni razvoj, zaštitu i edukaciju.

 

Javna ustanova „Nacionalni park Krka“ organizira susrete tradicijskih poljoprivrednih proizvođača i gospodarstvenika uz Krku u cilju edukacije i podrške kroz interaktivne radionice i predavanja. Radionice s naglaskom na razvoj tradicijskog poduzetništva u blizini Nacionalnog parka „Krka“ uspješno su održane tijekom 2014. i 2015. rezultat kojih je, primjerice, manifestacija Krkin zeleni stol.

 

U uvodnom dijelu 4. susreta bit će uručene zahvalnice sudionicima – izlagačima Krkinog zelenog stola koji su svojim nesebičnim doprinosom tijekom 2015. brojnim posjetiteljima NP „Krka“ predstavili dio bogate prirodne i kulturne tradicijske baštine. JU „NP Krka“ podržava trud čuvara baštine i veoma im je zahvalna na odazivu i sudjelovanju na Krkinom zelenom stolu koji je kao manifestacija organizirana kako bi pomogla u prezentaciji i plasiranju autohtonih lokalnih proizvoda.
  

Iz kategorije: Županija info