Datum objave: 19. Veljača 2016

Petrina optužio Mirka Raškovića za korupciju koja će stanovnike Županije koštati 2 milijuna kuna

Šibenik News
Šibenik News

 

Saborski zastupnik i načelnik Općine Primošten Stipe Petrina objavio je priopćenje u kojem u je optužio zastupnika Mirka Raškovića i HDZ za političku korupciju koja je građane koštala 2 milijuna kuna, piše N1.

"Nedavno ste imali prilike čitati kako će županija Šibensko-kninska birati novog dožupana iz redova građana srpske nacionalnosti. Događaj je to koji je rezultiran nakon što je dosadašnji dožupan Šibensko-kninske županije Mirko Rašković izborio saborsku fotelju s liste SDSS-a.

Nakon razlaza sa strankom postao je nezavisnim zastupnikom srpske nacionalne manjine u hrvatskom parlamentu te uzrokovao nove izbore odnosno nove troškove tako što će do kraja mjeseca ožujka na području ove županije morati se provesti izbori za novog dožupana iz redova građana srpske nacionalnosti.

 

Što se sve radi za dokopati se vlasti. Nije li bilo logično i zdravo razumski da Mirko Rašković stavi svoj saborski mandat u mirovanje, pa kada se steknu uvjeti da ga aktivira, na taj način županija Šibensko-kninska bila bi pošteđena novih izbora za dožupana iz reda srpske manjine i bila bi bogatija za 2 milijuna kuna", komentira ovaj slučaj saborski zastupnik Stipe Petrina.

Petrina navodi kako je svakome jasno da je na djelu politička korupcija, gdje je jedan glas u Saboru za HDZ plaćen čak 2 milijun kuna.

"Sjećate li se slučaja SABO?", pita se te dodaje kako je ovo je 100 puta gore "trgovanje političkim uticajem, a USKOK i DORH šute".

Do kada?", pita se u zaključku Petrina.

 

Izvor: Index.hr

Iz kategorije: Županija info