Datum objave: 16. Veljača 2016

Uz saharski pijesak, Dalmaciju preplavio i val topline, u dolini Neretve i do 21 stupanj

Šibenik News
Šibenik News

Aktualna ciklona sa svojim visinskim vjetrovima donijela je značajne količine saharskog pijeska prvo do juga Italije, a a potom i do našega područja.

 

S prednje strane ove ciklone pritječe izrazito topao zrak sa sjevera Afrike, ovih dana balkanski poluotok, dijelovi Ukrajine i zapadne Rusije bilježe vrlo visoke temperature za dio godine.

Dalmacija je jutros najtopliji dio zemlje. Dok u Gorskom kotaru pada snijeg, na jug Dalmacije osvanuo je s čak 19°C. Još toplije je u crnogorskom primorju. u Herceg Novom jutros su temperature zraka dosegle 24°C.

Jučer su diljem Srbije padali temperaturni rekordi jer su najviše dnenve temperature zraka dosezale ranoljetnih 25°C, a danas bi moglo biti još i toplije.

 

Danas će u Dalmaciji biti do znatno oblačno. Povremeno će biti kiše, pljuskova i grmljavine, a više kiše bit će na sjevernom Jadranu. U Dalmaciji će puhati umjereno do jako jugo, na sjevernom Jadranu umjerena do jaka bura koja će se u drugom dijelu dana proširiti na sjevernu Dalmaciji, a podno Velebita će doseći olujni prosjek.

Minimalne jutarnje temperature zraka od 4°C ponegdje u zaleđu Istre do 18°C na jugu Dalmacije. Najviše dnevne temperature od 9°C u zaleđu Kvarnera do 21°C u dolini Neretve.

 

Prenosimo s: Šibenik Meteo

Iz kategorije: Županija info