Datum objave: 11. Veljača 2016

Kod murterskih argonauta stigli volonteri iz Španjolske i Poljske

Šibenik News
Šibenik News

 

Ekipi murterskih Argonauta pridružili su se 25-godišnja Malgorzata Serwatka, magistra oceanografije iz Poljske i 26-godišnji Sergio Campins Bravo, magistar upravljanja okolišem iz Valencije u Španjolskoj. Oni će u sklopu projekta More je život 12 mjeseci živjeti na Murteru i volontirati u udruzi Argonauta.

Bit će uključeni u sve aktivnosti udruge i Edukacijskog centra za održivi razvoj otoka i priobalja u Murteru, naglasila je Ivona Jadrić iz Udruge Argonaut. Najveći doprinos, ističe, volonteri će dati u poboljšanju edukacijskih programa o morskoj bioraznolikosti za predškolce, vođenju izvanškolske aktivnosti murterske Ekopatrole i međunarodnim kampanjama u sklopu mreže Youth Environment Europe.

Argonauti se nadaju da će se novi prijatelji snaći i u lokalnoj zajednici, stvoriti nove veze između Murtera i mjesta odakle dolaze te naučiti osnove hrvatskog jezika.

Partneri na projektu su Općina Silla iz Valencije i Centar za mlade iz Gdinye u Poljskoj. Projekt financira Agencija za mobilnost i programe EU kroz EU program Erasmus+. Glavni ciljevi ovog projekta su edukacija za prirodu i okoliš, aktivno građanstvo i kreativnost mladih. Dakako, kažu u Udruzi, važno je i podizanje svijest lokalne zajednice i šire javnosti o važnosti održivog razvoja kao i širenje utjecaja Edukacijskog centra za održivi razvoj uz pomoć Europske volonterske službe.
 

Iz kategorije: Županija info