Datum objave: 27. Siječanj 2016

Franko Vidović na sjednici Sabora zatražio odstupanje ministra branitelja Mije Crnoje

Šibenik News
Šibenik News

 

Sjednica Hrvatskog sabora, očekivano, počela je raspravom o ministru branitelja Miji Crnoji. Raspravu o tome, kao i stanku - zatražili su klubovi SDP-a, HNS-a, Hrvatskih laburista, ali i HDZ-a, javlja HRT.

Saborski zastupnik SDP-a Franko Vidović uime Kluba zastupnika SDP-a na sjednici Sabora zatražio je odstupanje ministra branitelja Crnoje. Spornim Vidović navodi fizički obračun na kolodvoru, navodno zlostavljanje udovice Veselina Marinova, dodjelu zemljišta u Samoboru na kojemu ministar još nije izgradio kuću te neplaćanje prireza Zagrebu. Isto je uime Kluba HNS-a zatražila i Nada Turina Đurić. Nansi Tireli uime Kluba Hrvatskih laburista poručila je kako javne osobe moraju biti primjer svim građanima - i kad se dogode ovakve stvari - te osobe moraju odgovarati.

'Zaprepašćuje me hajka na branitelja i čovjeka koji je jučer dokumentima dokazao da je sve legalno', izjavio je Josip Đakić uime Kluba HDZ-a. 'Danas bismo trebali raspravljati o 'osiromašenoj Hrvatskoj', a ne o čovjeku koji je bio spreman dati život za Hrvatsku, kazao je Đakić te oporbi poručio da 'u ruke uzme dokumente i ne raspravlja o indicijama'.

Sabor je sjednicu nastavio raspravom o radu Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti te Hrvatskog memorijalno-dokumentacijskog centra Domovinskog rata za 2014. Pred zastupnicima će se naći i Poslovnik povjerenice za informiranje koji Sabor treba potvrditi. Kako se i očekivalo, sjednica je počela na temu ministra branitelja Mije Crnoje. Sabor, koji je prošli petak potvrdio Vladu premijera Tihomira Oreškovića i izabrao svoja radna tijela, ovaj se tjedan treba očitovati o 30-ak izvješća o radu u 2014. raznih tijela i institucija, prenosi HRT. 

Iz kategorije: Županija info