Datum objave: 04. Prosinac 2015

Ivan Klarin: HDZ ne želi racionalizaciju lokalne samouprave, zato ne mogu s MOST-om

Diana Ferić
Diana Ferić

 

Ivan Klarin je na današnjoj konferenciji za novinare, kao saborski zastupnik i predsjednik Županijske organizacije SDP –a ocijenio kako je SDP napravio sve da glavni politički akteri postignu konsenzus i da se konstituira Hrvatski sabor, ali da se HDZ nije mogao dogovoriti s Mostom. Ustvrdio je da su razlog razmimoilaženje oko glavnog Mostovog obećanja, a to je racionalizacija broja županija i općina.

„HDZ-u to ne dogovara jer bi tako njihovi župani i načelnici ostali bez funkcija, a MOST ne može od tog odustati jer im je to bilo glavno obećanje“, istaknuo je Klarin.

Klarin je na današnjoj konferenciji za novinare napomenuo kako SDP ne želi nove izbore i kako radi sve da do njih ne dođe. Upozorio je da zbog toga što Sabor nije konstituiran dolazi u pitanje donošenje novog državnog proračuna što će izazvati niz negativnih posljedica pa bi mogla doći u pitanje isplata socijalnih pomoći i mirovina, a da se ne govorio o Europskim fondovima.

„Ankete pokazuju da bi SDP na novim izborima ostvario bolji rezultata, ali mi nismo za to jer bismo bacili najmanje 120 milijuna kuna u vjetar. Mi nudimo stabilnu Vladu, reforme i stabilnu saborsku većinu . Opasne su izjave koje dolaze iz Ureda predsjednice, pogotovu od njenog savjetnika Vladimira Šeksa o tomu kako predsjednica može raspustiti Vladu i imenovati tehničku vladu. To nije točno jer to mogu jedino saborski zastupnici“, naglasio je Klarin.

Optužio je Milana Raškovića da je već kod provođenja izbora opstruirao sporazum SDP – i SDSS –a te da je glasače koji pripadaju srpskoj manjini nagovarao da ne glasaju za Borisa Miloševića, Srbina koji je bio na listi Hrvatska raste pa je tako SDP ostao bez dva saborska mandata. Na to, tvrdi, upućuju izborni rezultati koje je SDSS ostvario u 9. Izbornoj jedinici,a koji su znatno lošiji nego na prošlim izborima.

Iz kategorije: Županija info