Datum objave: 03. Prosinac 2015

Stipe Petrina: Podolnjaku je Petrov gazio noge da ne napravi krivi potez

Šibenik News
Šibenik News

 

Na Markovu trgu danas je održan prvi pokušaj konstituiranja Sabora koji, ali prvi puta u povijesti, nema saborske većine. Sjednica je trajala 20-ak minut, a onda je prekinuta. U saborsku je proceduru upućen samo jedan prijedlog za imenovanje predsjednika Sabora – 55 zastupnika iz SDP-ove koalicije Hrvatska raste predložili su da se na tu funkciju imenuje zastupnika Mosta nezavisnih lista Roberta Podolnjaka, no protiv tog prijedloga izjasnili su se HDZ-ovi zastupnici i sam Podolnjak, koji je odbio kandidaturu.

"Podolnjaku je Petrov gazio noge da ne napravi krivi potez" kazao je danas Stipe Petrina za portal 24 sata.  No, unatoč tome, Petrina kaže da bi on, da je došlo do glasanja, podržao Podolnjaka za predsjednika Sabora: 'Pa gospodin Podolnjak je briljantna figura'

Most je znao za kandidaturu, i Robert Podolnjak je znao za kandidaturu, rekao je nakon neuspjelog pokušaja konstituiranja Sabora Stipe Petrina.
"Podolnjak je znao za kandidaturu još kad smo bili u Uredu predsjednice" tvrdi Petrina.

Petrina je rekao i kako njega nisu izbacili iz Mosta, ali kako je "nezvanom gostu mjesto iza vrata". 

Petrina je rekao za Jutarnji list kako je neuspjeli pokušaj izbora predsjednika Sabora neozbiljna predstava Bože Petrova koji je na taj način tražio i izmišljao nekakav konsenzus s HDZ-om. Petrina kaže da bi Petrov, da mu je zaista stalo do reformi, dozvolio da se danas Podolnjak izabere za šefa Sabora.  

"Pa mogli su ljudi i na televiziji vidjeti kako je u saborskim klupama Petrov stalno gazio po nogama Podolnjaku da ne bi ovaj napravio krivi potez" tvrdi Petrina i dodaje kako bi Podolnjak sigurno danas dobio dovoljno glasova da bude izabran za predsjednika Sabora jer bi za njega glasala SDP-ova koalicija, svi iz Mosta i četiri bivša MOST-ovca.

Podsjetimo, na današnjoj sjednici je Robert Podolnjak predložen za predsjednika Sabora, no on je to odbio jer ga je podržao samo SDP, a HDZ nije.

Izvor: 24 sata

Iz kategorije: Županija info