Datum objave: 11. Studeni 2015

Dan Općine Tisno sa Tišnjanima zajedno obilježili župan Pauk i načelnik Klarin

Diana Ferić
Diana Ferić

Uoči blagdana Svetog Martina, nebeskog zaštitnika Tišnjana i Tišnjanki, u utorak, 10. studenog održana je svečana sjednica Općine Tisno na kojoj su dodijeljene nagrade i priznanja zasluženim stanovnicima.
„Osnovni cilj Općine Tisno jest da se ona ponovno razvije u ono što je nekad bila – centar zapadnog dijela Županije“, kazao je Ivan Klarin, načelnik Općine Tisno ne krijući zadovoljstvo zbog svih započetih i dovršenih projekata.

Podršku u daljnjem radu dao mu je župan Šibensko – kninske županije Goran Pauk koji je kao i svake godine bio prisutan na svečanoj sjednici ove Općine.

„Čestitam Ivanu na ulasku u Sabor te sam, bez obzira na političke različitosti, uvjeren da ovako treba raditi i i surađivati i dalje za boljitak Općine Tisno i cijele Županije. Također se pridružujem čestitkama svim laureatima, ali i svim sugrađanima i sugrađankama kao i samoj Općini povodom blagdana Svetog Martina“, istaknuo je u svom pozdravnom govoru Pauk.
Ukupno je nagrađeno 16 najzaslužnijih koji su dali svoj doprinos razvoju Općine Tisno. Dodijeljena su dva posthumna priznanja Anti Belaku i Ognjenu Frkić dok je zahvalnicu Općine Tisno primio Aleksej Florov.

Udruzi „Tisno – Zagreb“ uručeno je priznanje za promociju tradicijskih vrijednosti, a priznanje za ugostiteljsku tradiciju dugu više od trideset godina primila je Biserka Čulina.
Veliki broj priznanja išao je u ruke mladih sportaša, jedriličarskom klubu „Žal“ kao najstarijem sportskom udruženju na Otoku Murteru, te veslačima Brunu Obratov, Antoneli Jajaš i Anti Jušiću. Plivačica Marta Leković također je primila nagradu Općine Tisno kao izvrsna mlada sportašica.
Među laureatima našli su se i KUD „Zora“ iz Betine. „Koledišće“ iz Jezera i njihov voditelj Nenad Milin također su primili nagradu Općine Tisno.

Tekst i slike: Sanja Henjak
 

Iz kategorije: Županija info