Datum objave: 10. Studeni 2015

Stipe Petrina: Ako MOST uđe u koaliciju s HDZ-om ja odustajem od suradnje!

Šibenik News
Šibenik News

 

Stipe Petrina na današnjoj konferenciji za novinare poručio je kako koalicija MOST-a s HDZ-om ili SDP-om ne dolazi u obzir, već da on očekuje formiranje Vlade nacionalnog jedinstva koju bi činile sve opcije zastupljene u Saboru. U protivnom je spreman odustati od suradnje s MOST-om. Podsjetimo, koalicija nezavisnih lista MOST osvojila je 19 ključnih mandata bez koji ni jedna velika koalicija ne može računati pri sastavljanju Vlade.

"19 mora biti nedjeljiva cjelina, a imamo povijesnu priliku učiniti Hrvatsku boljom. Moramo se izdignuti iz svojih individualnih interesa ili ideoloških razmišljanja jer su birači pokazali da nam vjeruju da smo upravo mi oni koji možemo prekinuti sve ono loše što se događa u Hrvatskoj u posljednjih 25 godina", naglasio je primoštenski načelnik.

Veliku zadaću koja je pred njima prihvatit će s odgovornošću, a sve u interesu hrvatskih građana koji su im dali povjerenje.

"Pokazali smo se u svojim lokalnim sredinama i sad imamo povijesnu šansu, to isto prenijeti na državu. Želi li MOST ostati principijelan do kraja, ne smijemo koalirati ni s jednim blokom jer su oni izbore izgubili. Sada možemo formirati Vladu nacionalnog jedinstva koju bi činili svi koji su ušli u Sabor ili ići na nove izbore", dodao je Petrina.

Iako je izjavio da još ni ne pozna dio od 19 budućih saborskih zastupnika MOST-a, toplo se nada da bez obzira na pritiske iz koalicija SDP-a i HDZ-a neće pokleknuti, i da će uspjeti ostati čvrsti i jedinstveni u svojim stavovima. 

 

Iz kategorije: Županija info