Datum objave: 16. Listopad 2015

Ivan Klarin: Zbog nesposobnosti župana Pauka žitelji županije kojima su poplavljene kuće ostat će bez naknade

Šibenik News
Šibenik News

 

Ivan Klarin, predsjednik ŽO SDP-a Šibensko-kninske županije i Tišnjanski načelnik, iskoristio je i nedavne vremenske nepogode da oštro prozove župana Gorana Pauka za inertnost i ne obavljanje svog posla. Današnje priopćenje SDP-a prenosimo u cijelosti:


"Od vremenskih nepogoda koje su uzrokovale ogromnu materijalnu štetu građanima, a i poduzetnicima, na području Šibensko-kninske županije prošlo je već nekoliko dana. Šteta se sanira, uvodi se red, no određene institucije ignoriraju situaciju.

S obzirom na navedenu katastrofalnu štetu, smatrali bi logičnim da je Šibensko-kninski župan Goran Pauk proglasio stanje elementarne nepogode već sljedeće jutro te zatražio nadoknadu štete. Nema drugog modela po kojoj bi se pomoglo građankama i građanima te svima koji su pretrpjeli štetu, bilo na obiteljskim kućama, poslovnim prostorima, poljoprivrednim površinama ili na javnoj komunalnoj infrastrukturi.

Nažalost, ponovno se pokazalo da, unatoč zahtjevima jedinica lokalne samouprave da se u županiji proglasi stanje elementarne nepogode – isključivo iz razloga nadoknade štete, Šibensko-kninski župan zajedno sa svom administracijom inferiorno pristupa svakoj, pa tako i ovoj tragičnoj situaciji. Brojna vodstva županija u Hrvatskoj proglašavaju elementarne nepogode već nekoliko sati nakon sličnih situacija, no vidimo da se naš župan nikako ne snalazi u izvanrednim situacijama, što je već i pokazao.
Zbog nesposobnosti šibensko-kninskog župana Gorana Pauka žitelji Šibensko-kninske županije koji su pretrpjeli štetu ovako će ostati bez naknade koja im po Zakonu pripada." stoji u priopćenju kojeg potpisuje Klarin.

 

Iz kategorije: Županija info