Datum objave: 04. Listopad 2015

Mladi iz Europe uče u Murteru i Šibeniku kako biti predavač ekologije i educirati djecu

Diana Ferić
Diana Ferić

U subotu 03. listopada počinje aktivnost projekta pod nazivom „Earth challenge“ u organizaciji Udruge za zaštitu prirode i okoliša te promicanje održivog razvoja Argonauta i međunarodnih partnera. Dvadeset šestero mladih iz Španjolske, Portugala, Makedonije, Rumunjske i Hrvatske će devet dana sudjelovati na tečaju.

Cilj projekta „Earth challenge” je osposobiti dvadeset šestero mladih za rad kao ekoloških predavača i odgojitelja djece i mladih. Sudionici će imati priliku naučiti više o osnovnim alatima prenošenja znanja i zaštiti okliša kroz team building igre, otvorene rasprave, radionice primjera dobre prakse, radionice igranja uloga te će imati priliku testirati usvojeno znanje na djeci osnovno školskog uzrasta a primjenjivo i za rad s mladima. Mladi će imati priliku raditi u multikulturalnom okruženju te će iskusiti u praksi što to znači biti ekološki predavač. Izradit će motivacijsku brošuru za mlade u Europi kako bi ih ohrabrili u neformalnom obrazovanju i zaštiti okoliša. Sudionici će također posjetiti NP Krka kako bi otkrili važnost zaštite, osjećaj poštovanja i zahvalnosti prema prirodnim resursima. Mladi sudionici imat će priliku naučiti više o kulturama drugih zemalja, njihovim sličnostima i razlikama, te uspostaviti buduću suradnju.

Projekt će također predstaviti program Erasmus+ kao efikasan alat razvoja zajedničkih europskih interesa kao što je ekološka osviještenost i neformalno obrazovanje.
Projekt “Earth challenge” financira Agencija za mobilnost i programe EU u sklopu EU programa “Erasmus+”

Iz kategorije: Županija info