Sidebar Menu

Datum objave: 21. Srpanj 2015

Danas smo upoznali tri nove mlade magistrice na stručnom osposobljavanju u NP Krka

Šibenik News
Šibenik News

 

Od danas će se kroz program stručnog osposobljavanja za rad bez zasnivanja radnog odnosa u Javnoj ustanovi „Nacionalni park Krka“ osposobljavat tri nove polaznice. Dio kolektiva na godinu dana postale su Nikolina Smolić, magistra edukacije biologije i kemije, Monika Kolak, magistra inženjerka kemije i Katarina Bilušić, magistra inženjerka urbanog šumarstva i zaštite prirode i okoliša. Sve tri polaznice osposobljavat će se u Službi stručnih poslova zaštite, održavanja, očuvanja, promicanja, korištenja i nadzora prostora Nacionalnog parka prema programima mentora, dr. sc. Drage Marguša i mr. sc. Gordane Gorete.

Nakon što se upoznaju s unutarnjim ustrojstvom i načinom rada JU „NP Krka“, polaznice će stječi temeljna znanja o upravljanju zaštićenim područjima, izradi i provođenju planova upravljanja, zakonskoj regulativi, kriterijima zaštite, nadzoru u zaštićenim područjima, problemima zaštite prirode, te ulozi zaštićenih područja u edukaciji i razvoju održivog turizma u zaštićenim područjima. Prema svojoj struci, polaznice će sudjelovati u istraživanjima i zaštiti voda, u krajobraznim istraživanjima i prostornom uređenju Parka, odnosno u istraživanjima i inventarizaciji flore i faune.

Novozaposlene polaznice danas je u svom uredu primio i ravnatelj JU NP Krka Krešimir Šakić.

Iz kategorije: Županija info

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.
Saznaj više Prihvaćam