Sidebar Menu

Datum objave: 16. Rujan 2019

Generacija šibenskih maturanata iz 1974. proslavila 45. obljetnicu mature, s njima i gradonačelnik Burić

Diana Ferić
Diana Ferić

Generacija šibenskih gimnazijalaca koji su maturirali iz 1974. godine, proslavila je protekle subote četrdesetpetu godišnjicu mature.

Na prozivci u šibenskoj gimnaziji okupilo se njih 50 iz svih gradova Hrvatske kao i oni koji žive u Sloveniji pa čak i u dalekom Kataru. Među njima je bio i šibenski gradonačelnik dr. Željko Burić.

Sjeli su ponovno u školske klupe i evocirali uspomene iz davnih gimnazijskih dana. Prisjetili su se svih svojih živih i preminulih profesora koji su im utkali znanje za školu života. Riječ je o gimnazijskoj generaciji s velikim brojem liječnika, pravnika, arhitekata,inženjera, odvjetnika, odgajatelja, tehničara i drugih zanimanja.

Tužna je za sve bila spoznaja da im je iz te generacije preminulo čak dvadesetdvoje kolega.


Nisu mogli zaboraviti svog dugogodišnjeg ravnatelja ,pok.profesora Ivu Livakovića koji ih je s neviđenom duhovitošću svih proteklih godina prozivao na proslavama mature i o svakom znao neku anegdotu.

Mnogi su otkrili da su godinama bake i djedovi, a ima i onih koji će to tek postati.

 

Druženje i slavlje nastavili su uz glazbu, na ručku u hotelu Jadran.

 

Iz kategorije: Volim Šibenik

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.