Datum objave: 26. Travanj 2019

Aktivistica Božena Dulibić pred izbore za mjesnu samoupravu uputila apel stanovnicima Starog grada

Diana Ferić
Diana Ferić

Pripreme za nadolazeće izbore za mjesnu samoupravu nisu baš top tema među Šibenčanima niti ih previše zanimaju, a iz inertnosti i nezainteresiranosti iskače Božena Dulibić, jedna od najaktivnijih gradskih Facebook aktivistica i osnivačica Facebook grupe Zaštitimo zajedno Dolac i njegovu tradiciju. Ona je postala javnosti posebno vidljiva zbog neslaganja s oduzimanjem prava Dolačanima na dizalicu za izvlačenje brodova i njegovanja te tradicije a nakon toga i kritike niza poteza u Docu i Starom gradu kao što je sječa pitospore ili pak uklanjanje parkirališta i pogodovanje investitoru zgrade na mjestu stare peškarije. Danas je na Facebook grupi Zaštitimo zajedno Dolac i njegovu tradiciju poslala nedvosmislenu poruku građanima da se uključe u predstojeće izbore za mjesnu samoupravu i dobro razmisle kome će dati svoj glas upozoravajući na to da je dosadašnja vlast u gradskoj četvrti Stari grad bila imuna na sve probleme koji su nastali te da se nisu očitovali ni o čemu što je tištilo građane.

 

Podsjetila je na to tko je na izborima 2015. ušao u vijeće te gradske četvrti.

 

Sa zajedničke liste HRVATSKA DEMOKRATSKA ZAJEDNICA – HDZ
HRVATSKA STRANKA PRAVA DR. ANTE STARČEVIĆ - HSP AS HRAST – POKRET ZA USPJEŠNU HRVATSKU izabrani su Mirko Čeko, Ivan Bogdanović, Nenad Samardžija i Renato Erstić. HRVATSKA KONZERVATIVNA STRANKA - HKS dobila je 1 mjesto koje je popunio Damir Žuvela. HRVATSKA STRANKA UMIROVLJENIKA – HSU dobila je 3 mjesta, pa su s te liste izabrani Krunoslav Mazalin, Vera Cvitanović i Ante Turko,a s liste SOCIJALDEMOKRATSKE PARTIJE HRVATSKE–SDP iRVATSKE NARODNE STRANKE – LIBERALNI DEMOKRATI – u to je vijeće ušao Luka Nikpalj.

"Je li se itko od sadašnjih članova vijeća četvrti Stari grad javno očitovao o ukidanju 20 parkirnih mista isprid Peškarije? Je li se itko javno,jasno i glasno izjasnio o izmicanju Mandroča,širenju ceste,rive ili o ukidanju dolačkog škvera, skavanih skala na Gorici ili uopće po problema u Starom gradu? Nije nitko. Šute, a ja se pitam zašto. Mi u Docu godinu i po dana pričamo, šaljemo dopise, al tko nas čuje ili sluša? Mi već godinu i po pišemo i govorimo da se riva širi, da se škver izbacuje,da se Mandroči izmiču samo i jedino da bi se proširila cesta koja vodi do zgrade KRKE jer se od zgrade Krke do škole u Crnici planira izgraditi nova stambeno poslovna zona kao sto je Peškarija. Samo zato se to sve planira, a ne zbog ikakvog plavljenja.Plavljenje im je udarna izlika, da bi sve drugo na konto te priče uništili te cili Dolac prilagodili privatnim investitorima, a ne stanarima", ističe Božena Dulibić koja smatra da od 2015. godine  vijeće gradske četvrti Stari grad ne radi apsolutno ništa osim što podržava sve što radi gradska uprava i što je vladajuća garnitura zamislila.

 

"Zbog takvog lošeg iskustva želim apelirati na stanovnika Starog grada da ovog puta dobro razmisle kome će dati svoj glas i da ne glasaju po  stranačkoj stezi i opredijeljenosti. Nama su ovi izbori bitni jer konačno bismo trebali dobiti vijećnike koji će štiti naše interese, biti naša spona s gradskom vlasti i obavještavati nas o svim planovima i akcijama koje se pripremaju kako bismo se mogli oduprijeti praksi da se isključivo štite interesi privatnih investitora", kaže Božena Dulibić.
 

Iz kategorije: Volim Šibenik