Datum objave: 11. Ožujak 2019

Ovogodišnje kandidakinje za "Šibensku grandecu" nose nakit šibenske dizajnerice Ivane Slavice Vunić

Diana Ferić
Diana Ferić

Prava poduzetnica, kažu, sama prepozna dobru marketinšku priliku ili priliku za prezentaciju svog rada, a upravo to je napravila dizajnerica nakita iz Šibenika Ivana Slavice Vunić ponudivši se sama da sponzorira nedavni izbor "Šibenske grandece" iako joj, s obzirom na to da je već poznata i prepoznata i u svijetu kod nas, reklama zapravo više i ne treba. Ivana je pokazala, međutim, i da to nije napravila reda rada jer je poklonjeni nakit koji su dobile kanditakinja, kao i mlada umjetnica Manueli Pauk, koja je izradila statutu za novu Grandecu, prilagodila svakoj od njih i time ih ugodno iznenadila.

"Kad sam čula za izbor "Šibenske grandece" to mi se jako svidjelo  i htjela sam prodoniejti ovom projektu i obradovati ove divne, svestrane žene koje su kandidatkinje za tu prestižnu titulu", objasnila nam je Ivana. 

Ivana je odavno svoj hobi izrade nakita pretvorila u posao, ali je zadržala i svoje službeničko mjesto u Općinskom sudu u Šibeniku.

Od malena sam uvijek nešto spajala i ukrašavala, ali sve je počelo prije pet godina, paralelno s rođenjem kćerkice Lorene. Izrada nakita tako mi je bila i skraćivanje vremena do povratka supruga s broda. Na moj put najviše je utjecala moja obitelj, suprug ponajviše koji mi je najveća potpora", kaže ova poduzetna i kreativna žena.

Ivana svojim klijenticama izlazi u susret te izrađuje nakit po narudžbi i njihovim željama. Njen rad rado nose i to ne skrivaju pjevačica Žanamari Perčić, Nives Celzijus, Lana Jurčević, blogerica Jelena Perić. Već godinama njen nakit za svoje nastupe naručuje i nosi svjetski poznata DJ-ica Niki Bellucci. Tako je njen nakit već nekoliko godina prisutan i na trendsetericama van Hrvatske, a ove godine nastavio se kao 'must have' modni dodatak probijati do šireg međunarodnog tržišta. Nedavno je ušao i u poznate butike u Costa Rici.
 

"'Dobila sam izvrsnu ponudu iz Costa Rice gdje je jedan poznati butik koji drži brendirane stvari zainteresiran za suradnju. Butik ima svoje komitente po cijelom svijetu i oni u rujnu dolaze u Hrvatsku na završne dogovore oko preuzimanja nakita i sklapanje ugovora o suradnji ', otkriva dizajnerica, dodajući da su zanimanje za njenu kolekciju nakita pokazali i predstavnici međunarodnog izbora za Miss turizma svijeta koji su je pozvali da osobno prisustvuje ovogodišnjem natjecanju"; kazala je tada Ivana.
Osim što izrađuje nakit, sama radi i njegovu promociju, a na društvenim mrežama ima više od 60 tisuća pratitelja.
 

Iz kategorije: Volim Šibenik