Sidebar Menu

Datum objave: 08. Siječanj 2019

Šibenski konzervatori objavili prvi sveobuhvatni znanstveni rad o fazama gradnje i istraživanja tvrđave Barone

Diana Ferić
Diana Ferić

Upravo je  objavljen znanstveni rad o tvrđavi Barone za koji su zaslužni šibenski konzervator dr.sc. Ivo Glavaš i njegovi mladi suradnici Ana Karađole i Josip Pavić. Rad su objavili u visokovrijednom kategoriziranom znanstvenom časopisu pod nazivom 'Portal' koji izdaje Hrvatski restauratorski zavod. Časopis Portal indeksiran je i u jednoj od najvažnijih svjetskih znanstvenih baza, bazi Web of Science.

"To znači da je naš rad vidljiv globalno. Kolegici Ani Karađole ovo je prvi znanstveni rad u kategoriziranom časopisu, a kolegi Josipu Paviću dio njegovih tekućih znanstvenih istraživanja šibenskih fortifikacija. Vjerovali ili ne, tvrđava Barone do sada nije bila obrađena na znanstveno zadovoljavajući način. Ovaj rad donosi sve njene građevinske faze uz korištenje rezultata arheoloških i konzervatorskih istraživanja kao i posebno značajnih i do sada nepoznatih arhivskih materijala iz venecijanskih i drugih talijanskih arhiva i knjižnica. Tvrđava Barone sada je znanstveno prikazana na suvremen način što je sve vidljivo i svjetskoj znanstvenoj zajednici", napisao je o tom znanstvenom radu Ivo Glavaš.
 

Iz kategorije: Volim Šibenik

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.