Petak, 26 Listopad 2018 16:08

Arhitektonska rješenja Ante Vrbana osvajaju svijet: Dobio još dvije međunarodne nagrade u Londonu

Napisala: 
Arhitektonska rješenja Ante Vrbana osvajaju svijet: Dobio još dvije međunarodne nagrade u Londonu

Svjetski poznati arhitekt, Šibenčanin po majci Ante Vrban osvojio je još dvije nagrade – International property awards – regionalnu i europsku i to za svoj stan u Zagrebu. Nagrade su mu uručene jučer u Londonu.

Prije toga je dobio iste nagrade za svoju vikendicu na Jadriji i crkvu svetog Ante u Kninu.

Ante Vrban ima svoj prepoznatljiv dizajnerski potpis koji logično provlači i kroz svoje oaze mira u što spadaju njegov stan u Zagrebu i vikendica na Jadriji.

Svoj 200-ak četvornih metara prozračni stan u Zagrebu, za koji je sada dobio nagradu dijeli sa psom Zeusom:
"Prijatelji mi često kažu da moji prostori izgledaju kao ja i kako se mijenjam kroz vrijeme tako se mijenja i prostor. Samo baza ostaje ista" – kazao je prilokom na Buro274.

 

"Kada sam prvi put ušao u ovaj stan, znao sam da je to taj. Neke stvari jednostavno znamo. Bio je u jako lošem stanju jer prijašnji vlasnici nisu imali financijsku mogućnost da mu vrate stari sjaj. Zaljubio sam se u sve, u lokaciju, predivan mramorni haustor, uredan i čist. Građansku gospodsku vibru koju je imao unutar zidova. Svojevrsni "sense of occasion". I prostor. Visinu stropa. Htio sam mu ostaviti tu njegovu gospodsku građansku jezgru u bazi i nadograditi ga svojim stilom. Tako su svi patenti svjetla i materijala s kojima radim, kao i u svim projektima na kojima radim ugrađeni u njega. On je nepogrešivo moj stil, samo uz poštovanje njegove izvorne forme i prostorija. Dugo su se restaurirali detalji u njemu. Nisam mu htio ubiti dušu, htio sam ga samo staviti u današnje vrijeme tehnologije. Dati mu nov život", kazao je tada.

FOTO:Buro274

 

Objavljeno u Volim Šibenik
Više u ovoj kategoriji:

ČASOPIS VOLIM ŠIBENIK

 

MOK.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda mok.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se!