Datum objave: 15. Studeni 2017

Šibenčanka Tonka Matić želi pomoći ženama koje zbog kemoterapije ostaju bez trepavica

Diana Ferić
Diana Ferić

Šibenčanka Tonka Matić, koja je donedavno imala salon za ljepotu podržala je bez razmišljanja akciju koju je na Facebooku pokrenula njezina zadarska kolegica Đana Lučić Ona je na svojoj Facebook stranici objavila poziv sugrađankama koje primaju kemoterapiju da besplatno kod nje ugrade trepavice znajući da većina žena koja je izložena toj vrsti terapija često ostaje i bez trepavica. Isti poziv upućuje i Tonka,a dovoljno je nazvati na mobitel 098 337882.

 

„Ja sam svoj salon zatvorila, ali to me ne priječi da pozovem sve naše sugrađanke koje su, na žalost, zbog kemoterapije ostale bez trepavica da mi se jave i ja ću im ih besplatno ugraditi. Meni taj trošak za materijal koji ću imati ne znači ništa prema osjećaju koje će imati te žene kada im ponovno vratim trepavice na njihovo lice. Kad već ne mogu imati kosu da bar imaju trepavice “, kaže Tonka.

 

 

Njezina kolegica Đana Lučić koja je pokrenula tu akciju je po struci medicinska sestra. Godinama je radila u estetskoj kirurgiji, a prije godinu dana otvorila je i svoj salon koji nudi usluge ugradnje gela, trajnog laka, trepavica i microbladinga. Od malih nogu pak u sebi njeguje humanitarnu crtu - još od djetinjstva kada je pomagala životinjama i u kući napravila mali azil, do danas kada lijepom gestom uljepšava žene u svom salonu.
-

"Kad uđete u đir darivanja, poklanjanja i kad tako postanete dio nečije sreće, taj vas osjećaj prati stalno i gura naprijed. Ljetos je s mojom

obitelji boravila i jedna 13-godišnja djevojčica Leona iz Slavonskog Broda koja zbog financijske situacije nije nikada bila na moru. Stopila se s nama i znam da smo je usrećili, pa barem na tri tjedna. To je za sve neprocjenjivo iskustvo ", opisuje Đana suznih očiju.

 

Prije nekoliko dana sinula joj je i ova ideja za pomoć ženama koje prolaze kroz kemoterapiju, ostaju bez kose i trepavica. Potaknula ju je na to klijentica Ružica koja upravo prolazi takvu fazu. Nakon što joj je Đana ugradila trepavice, Ružica je otišla na kemoterapiju u Split, gdje su i druge pacijentice primijetile promjenu.

"Ružica mi je rekla: “Znaš, dušo, sve su žene tamo zamijetile moje nove trepavice!“ U tom trenutku sam shvatila koliko njoj to znači i da ja to svima želim napraviti. Tada sam stavila objavu na Facebook",  ističe Đana. Inače usluga ugradnji volumenskih trepavica stoji 300 kuna, tretman traje oko sat i pol, a radi se tako da se postavlja više umjetnih dlačica na jednu postojeću trepavicu i tako se popunjavaju praznine.

 

„Tijekom rata, kad su nas prognali iz kuće, dobila sam od nepoznate žene jednu jaknu. I dandanas se sjećam koliko mi je ta jakna značila. Zato ovo radim. Okrenite se oko sebe i pogledajte koliko ima potrebitih, a koliko je malo potrebno da ih se usreći. Vjerujem da to svatko od nas ima u sebi, samo to treba osvijestit“, ispričala je novinarima Đana koja poziva žene da je kontaktiraju preko Facebook profila ili na mobitel 098 910 4227.

Iz kategorije: Volim Šibenik