Datum objave: 02. Siječanj 2017

Mladen Slavica, umirovljenik iz Bilica, najstariji član ekipe novogodišnjih kupača u Šibeniku

Šibenik News
Šibenik News

Mladen Slavica, 75-godišnji umirovljenik iz Bilica, bio je najstariji kupač na novogodišnjem kupanju na gradskoj plaži Banj. Novogodišnje kupanje za Slavicu nije osobit problem ni novost jer ovaj vremešni Biličanin od plivanja ne odustaje ni nakon ljeta. Zima pliva jednako kao i tijekom toplih ljetnih mjeseci.

 

Jedina razlika je ta što zimi u morskim aktivnostima uživa na Banju gdje je more koliko - toliko toplije od onog uz biličku obalu. Naime, Prukljan je, poznato je, nekoliko stupnjeva hladniji negoli more uz Banj gdje se hladna rijeka Krka miješa s nešto toplijim morem.

 

Osim što pliva, Mladen Slavica aktivan je i na atletskim stazama i često ga se može vidjeti gdje trči male maratone na relaciji Bilice - Vodice, a nerijetko trči i oko oba mjesta. Sve to ovisi o vremenskim prilikama, ali i njegovom raspoloženju.

 

Na Banju tijekom novogodišnjeg kupanja, Slavica se okušao u disciplini 'leptir', a svojom neustrašivošću da i u 75. godini života zapliva 1. siječnja oduševio je mnoge. Svaka čast.

 

 

Foto: Ante Baranić

 

Iz kategorije: Volim Šibenik