Sidebar Menu

Datum objave: 21. Prosinac 2016

Za priznanje "Šibenska grandeca" nominirano 10 vrijednih Šibenčanki

Diana Ferić
Diana Ferić

Organizatori izbora prve "Šibenske grandece", žene koja je svojim prvenstveno nesebičnim, volonterskim radom pridonijela napretku lokalne zajednice izabrali su deset dominacija za to prestižno priznanje koje se dodjeljuje prvi put, a dobitnici će biti uručeno na posebnoj svečanosti 8. ožujka, na Međunarodni dan žena i trebalo bi postati tradicijom. Na poziv koji je upućen prije mjesec dana stiglo je dvadesetak prijava, a organizatori su među njima odabrali deset Šibenčanki koje su ušle uži izbor za prvu "Šibensku grandecu". Njihova imena neće biti odmah otkrivena, već svakog tjedna po jedno. Naime narednih 10 tjedana, do proglašenja dobitnice, u medijima koji su pokrovitelji ove akcije, a to su Radio Ritam, portal Šibenik News i Šibenski list bit će predstavljeno svih deset nominiranih žena koje djeluju na različitim poljima od kulture i mode do zdravstva, prosvjete i civilnih udruga.

 

Projektom "Šibenska grandeca" želi se privući pažnju javnosti na uzorne šibenske žene u različitim djelatnostima, koje svojim nesebičnim djelovanjem pridonose dobrobiti lokalne zajednice. Inicirala ga je Milena Mratinić iz udruge Moj kvart, Splićanka sa šibenskim korijenima, koja sa svojim suradnicima već pet godina uspješno organizira izbor za "Splitski cvit", a do sada su za to priznanje nominirali 85 uspješnih Splićanki koje su na različite načine pomogli razvoj lokalne zajednice. "  Jako sam zadovoljna brojem prijava koje smo dobili za  priznanje koje ćemo sada dodjeljivati i u Šibeniku, a impresionirana sam onim što stoji iza deset nominiranih žena. Bitno je istaknuti da za nominaciju nije dovoljno da netko profesionalno radi svoj posao već da to što radi, radi zdušno i na korist lokalne zajednice i da pomiče granice, a ne kako bi ispunio neki svoj pojedinačni cilj", kazala je Milena Mratinić. 

Iz kategorije: Volim Šibenik

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.
Saznaj više Prihvaćam