Datum objave: 28. Rujan 2016

Povijest se ponavlja: Nakon deset godina, snima se nova milenijska fotografija s motivom šibenske kape

Snježana Klarić
Snježana Klarić

Milenijska fotografija koju će poznati vodički fotograf, Šime Strikoman, snimiti danas na Poljani u Šibeniku ukupno je njegova 531. milenijska, a u njoj bi trebalo sudjelovati 1.500 Šibenčana i posjetitelja Krešimirovog grada.


Fotografija se snima u povodu 950. obljetnice prvog pisanog spomena grada Šibenika, a snimanje počinje u 12.30 sati.

 

- Ovo je treća fotografija na temu šibenske kape. Na istom mjestu prije deset godina snimili smo 200 ljudi koji su na glavama nosili šibensku kapu. Bila je još jedna ispred katedrale sv. Jakova kada su pozirale Šuštine s velikom kapom promjera dva metra. I sad bi ovo trebala biti prava kapa – objašnjava Strikoman, dodajući:


- Bit će veoma zanimljivo jer ćemo se uz pomoć vatrogasca JVP Šibenika podići na veliku visinu, a osim kape trebao bi se vidjet grad do katedrale pa bi trebalo biti veoma lijepo – govori fotograf.

 

FOTO: Milenijska od prije deset godina na istom mjestu 'Šibenska kapa na šibenskim glavama'

 

Sudionici u snimanju milenijske fotografije dobit će papire u narančastoj, bijeloj i plavoj boji, a svaka od boja ima svoju funkciju – obojati kapu i broj obljetnice koju Krešimirov grad obilježava ove godine.

 

Sve to dat će umjetičku interpretaciju kapi za koju zna cijeli svijet. 

 

- Ipak je ovo nešto posebno pa ćemo malo izmijeniti šibensku kapu, a meni je to privlačno jer je nedavno na svjetskom nivou bilo priče o tome koje su najpoznatije kape pojedinih zemalja pa je šibenska kapa predstavljala Hrvatsku – kaže nam Strikoman.
 

Iz kategorije: Volim Šibenik