Datum objave: 04. Srpanj 2016

Ljazeru Čivljaku, šibenskom zlataru, Plaketa HOK-a 'Zlatne ruke' za doprinos razvoju obrta

Šibenik News
Šibenik News

Ljazer Čivljak, poznati šibenski obrtnik, vlasnik Zlatarne Simon Čivljak, dobitnik je Plakete Zlatne ruke Hrvatske obrtničke komore. Šibenskom obrtniku Plaketa je uručena na nedavno održanoj Svečanoj akademiji povodom obilježavanja Dana HOK-a u Zagrebu. 

 

Istog dana u zagrebačkom hotelu Westin dodijeljena su najviša priznanja HOK-a koja se dodijeljuju najzaslužnijim obrtnicima koji su svojom aktivnošću i suradnjom s Hrvatskom obrtničkom komorom dali izniman doprinos razvoju obrta i obrtničkih institucija.

 


Ljazer Čivljak je četvrta generacija poznate zlatarske obitelji. O visokoj kvaliteti njegovih proizvoda govori i činjenica da je povodom posjeta pape Benedikta XVI Hrvatskoj 2011. , Ljazer Čivljak, vlasnik izradio je na poklon Svetom Ocu sliku Majke Božje s papinskim grbom.

Osim toga, Grad Šibenik je norveškog kralja i kraljice povodom njihovog posjeta Šibeniku darivao tradicijskim šibenskim nakitom izrađenim u radionici Ljazera Čivljaka. Njegov rad je bio zapažen i na izložbi Art Deco u Muzeju za umjetnost i obrt u Zagrebu 2011.kada je za tu je prigodu izradio srebrnog anđela inspiriran vitrajem iz 30-ih godina prošlog stoljeća.

Iz kategorije: Volim Šibenik