Datum objave: 19. Svibanj 2016

Organizatori oduševljeni brojem prijavljenih mama na izbor Miss Mamma u Šibeniku

Šibenik News
Šibenik News

Zahvaljujući Šibenčani s talijanskom adresom, Maji Gnjidić Verdecchia 'Miss mamma Italiana in Crociera' – izbor najljepše mame stigao je u Šibenik. Ovo je prvi put da se takav izbor ljepote održava kod nas, a da je privukao pozornost svjedoči broj prijavljenih natjecateljica o čemu je bilo riječi na predstavljanju manifestacije.

 

Popularna Miss Mamma održat će se 3. lipnja na najljepšem renesansnom trgu na Jadranu, ispred katedrale sv. Jakova u Krešimirovom gradu, a od ukupno 86 pristigle prijave, žiri je izabrao 17 finalistica.

 

- Drago mi je što je izbor izazvao veliko zanimanje ljudi. U manje od mjesec dana primili smo 86 prijava iz cijele Hrvatske. To je impozantan broj i žiriju nije bilo lako odlučiti pa je prevagnuo vlasnik talijanske licence ujedno i član žirija koji je zadivljen ljepotom mama odlučio da će umjesto 15 biti 17 mama koje će ući u finalni izbor – kazala je Ojdana Koharević, suorganizatorica izbora.

 

Uz nju, o predstojećem izboru ljepote u Šibeniku, koji se već sad može pohvaliti velikim brojem ljepotica koje su na raznim izborima ponijele titlu najljepše, govorili su gradonačelnik Željko Burić, te direktor Turističke zajednice grada Šibenika, Dino Karađole.


Upravo je Karađole kazao kako je riječ o manifestaciji koja nije sama sebi svrha, odnosno nije riječ o zabavi i promoviranju ženske ljepote već i o manifestaciji koja zbližava regije dvije europske zemlje, talijansku regiju Marke i srednju Dalmaciju koja gravitira Šibeniku.

 

- Ovo je početak jedne lijepe priče i u turističkom smislu jer nam dolazi nekoliko talijanskih obitelj, grupa Talijana, a idući korak je prezentacija Šibenika u talijanskoj regiji gdje će se predstaviti turistički, gospodarski i kulturni potencijali grada – kazao je Karađole koji prethodno ima iskustva u izboru Miss Mamme budući je bio, zajedno s Ojdanom Koharević i dogradonačelnikom Danijelom Miletom bio žiri talijanskog izbora prošle godine.


U ime Grada Šibenika, a u mjesto praktički idejnog začetnika da se Miss Mamma Italiana in Crociere organizira u Šibeniku, Danijela Mileta okupljenima se kratko obratio prvi čovjek Krešimirovog grada, Željko Burić.

 

- Prva misao koja mi pada na pamet je da je ženska ljepota vječna kao što je vječna ljepota grada Šibenika, koji traje punih 950 godina. To je sjajna priča, žao mi što nema mog zamjenika Daniela Milete jer je on bio dušom i tijelom u ovom projektu. Dali smo puno podršku ovom projektu i već kad smo listali prvi kalendar Miss Mamme rekli mos zašto mi ovo ne bismo mogli napraviti ovdje. Povećanje broja finalistica pokazuje da je projekt pogodio u sridu – kazao je gradonačelnik.

 

Doprinos prenošenju manifestacije u Šibenik dali su i Željko Koloper, Željko Krnčević kao i prva žena izbora ljepote u Šibeniku, Ljilja Stamenković.

 

Iz kategorije: Volim Šibenik