Datum objave: 26. Travanj 2016

Doministar Pauletić: Nakon stoljetnog sna, Šibenik postaje princeza Dalmacije i Hrvatske

Šibenik News
Šibenik News

Tko o čemu, pomoćnik ministra turizma, Robert Pauletić o šibenskim ljepotama. Kad je već zakasnio na prezentaciju projekta Obonjan koji je od velike važnosti, kako se napominje, ne samo za šibenski turizam, već i hrvatski, doministar Pauletić osvrnuo se na sve one ljepote koje Krešimirov grad ima, a koje se koriste u svrhu privlačenja turista.


- Meni je osobno od svih lijepih šibenskih priča najdraža priča o šibenskim tvrđava, tvrđava sv. Mihovila i tvrđava Barone. Zaslugom gradonačelnika Burića i njegovog tima umivene su, uljepšane, prekrasne. Probuđene iz sna koji je trajao stoljećima baš kao i grad Šibenik koji kao kakva uspavana ljepotica postaje princeza Dalmacije i Hrvatske – pjesnički će raspoloženo Pauletić.

 

Doministra koji je nedugo nakon imenovanja pomoćnikom ministra turizma digao prašinu pojedinim izjavama, oduševljava još nekoliko projekata usko vezanih za sam Šibenik i njegov procvat, a to su, navodi Pauletić, eskalator među bedemima tvrđave sv. Mihovila i općenito sustav žičara kojima bi se povezao šibenski fortifikacijski sustav ili, kako on to kaže, povezale bi se tvrđave s centrom grada.

 

- U gradu Šibeniku u posljednje vrijeme ostvareno je na desetke projekata, a priprema se još toliko. Što reći, zaista jedan procvat grada, fantastična stvar za grad, regiju i državu – napomenuo je Pauletić, dodajući da je strelovit i porast broja noćenja u Krešimirovom gradu koji je prošle godine bio 8 posto veći u odnosu na godinu lani pa ove godine očekuju još veći rast.

 

Iz kategorije: Volim Šibenik