Datum objave: 18. Travanj 2016

Glazbene legende i autorica brojnih pjesama u eteru radija i emisije Volim Šibenik

Šibenik News
Šibenik News

'Najbolja profesorica na svitu', 'najlipša profesorica' samo su neki od epiteta kojima Šibenčani krase Senku Dodig, ravnateljicu Turističko - ugostiteljske škole u Šibeniku koju su proteklog vikenda emisiji 'Volim Šibenik' na Županijskom radio Šibeniku mogli pobliže upoznati.

 

I to prvenstveno kao autoricu 'rasnih' hitova.

 

Napisala je više od 60 pjesama. Posebno se istaknula pišući za dance grupu Karma koja je planetarno popularna već skoro 15 godina, a njezine su pjesme zastupljene na više od 100 dance kompilacija, a osim u Europi Karma je popularna i u Japanu.

 

Glazbeni brojevi za koje je Senka napisala stihove vrte se još uvijek i u nekim diskotekama u Las Vegasu. Pisala je za Vinka Cocu, klape Solaris i Cambi te Jelenu Radana, Kostadinku Velkovsku te jednu pjesmu za grupu MI.

 

O poznatoj grupi Berekini koja je nastupila na koncertima i s do 70 000 posjetitelja u emisiji su govorili njezini članovi Darko Ježina, jedan od osnivača i legendarni bubnjar Nikica Šprljan.


Emisija 'Volim Šibenik' pokrenuta je kao potpora referendumu za izbor najlipše šibenske pisme svih vrimena i 99 za srce i dušu.

Iz kategorije: Volim Šibenik