Datum objave: 06. Travanj 2016

Lokalni TZ širi paletu brošura - turistima na usluzi one na temu serije Igra prijestolja

Šibenik News
Šibenik News

Šibensko - kninska županija, pa samim time i grad Šibenik predstavit će se na međunarodnom sajmu turizma B - travel u Barceloni. 

 

Riječ je o jednom od najpoznatijih sajmova takve vrste u Španjolskoj, a priliku da se predstave u zemlji čiji su stanovnici na glasu kao osobito veliki ljubitelji televizijske uspješnice, serije Igra prijestolja iskoristit će Turistička zajednica grada Šibenika.

 

Naime, lokalni TZ odlučio je po uzoru na susjedni grad Split tiskati promidžbene materijale, brošure koje će biti na raspolaganju turistima, posebice onima koji u Šibenik stižu ciljano - s namjerom da ga razgledaju kao mjesto snimanja popularne televizijske serije u čijoj je jednoj sezoni Krešimirov grad 'glumio' Braavos. 

 

Brošura će sadržavati sve informacije o lokacijama na kojima se snimalo poput tvrđave sv. Ivana, Trga Republike Hrvatske, kanal i još niz toga, a materijal koji se šalje na sajam u Barcelonu tiskan je na španjolskom i engleskom jeziku.

 

Lijepa je to vijest u smislu privlačenja gostiju koji spadaju u segment filmskog turizma koji polako, ali sigurno ulazi na naše područje te će na ovaj način posjetitelji Šibenika, ujedno i fanovi serije imati priliku dobiti ono po što su došli - upoznati Braavos, grad svojih književnih i televizijskih junaka. 

 

Doduše, brošuru neće pratiti turistička signalizacija po gradu koja bi upučivala na lokacije snimanja, a hoće li suvenirnice ili eventualno ugostitelji doći na ideju kako iskoristiti pruženu prilku da zarade na svjetski popularnoj seriji za koju se ni oznojili nisu - vidjet ćemo. 

Iz kategorije: Volim Šibenik