Datum objave: 31. Ožujak 2016

Karađole o britanskoj hvali: velika je stvar kad se piše o malom Šibeniku na ogromnom tržištu

Šibenik News
Šibenik News

- Svaki pozitivno napisan tekst o Šibeniku je ono što nas gura naprijed stoga pozdravljam svaki takav publicitet. Nismo mi idealni, ali se dorađujemo i Šibenik je bolji danas nego što je bio prije pet godina – komentirao je Dino Karađole, direktor Turističke zajednice grada Šibenika, činjenicu da se diljem svijeta, zahvaljujući još jednom internetskom portalu,  čita o zadivljujućim ljepotama našeg grada i okolice.

 


Zadnja, ali sigurno ne i posljednja reportaža o Šibeniku pred početak turističke sezone je ona s potpisom Richarda Mellora objavljena na internetskoj stranici poznatog i priznatog britanskog online vodiča - Rough Guide.

 

Mellor Šibenik naziva najboljom hrvatskom destinacijom za duge vikende, upoznat je s činjenicom da je riječ o rodnom gradu svjetski poznatog Fausta Vrančića, a neće propustiti spomenuti ni ratnu prošlost kao ni lijepu sadašnjost u kojem je Krešimirov grad poslužio kao filmski set za snimanje TV serije Igre prijestolja. Tu su, naravno, još i katedrala sv. Jakova, kvartet tvrđava, kamena stara jezgra te biseri na vodi – nacionalni parkovi Krka i Kornati te otoci Prvić i Zlarin.


Sve to i mnogo više stalo je u novinarski tekst s naglaskom na D-Resort u Mandalini.


-To je pohvalno i velika je stvar kad se piše o malom Šibeniku na ogromnom tržištu gdje je konkurencija velika. Još je ljepše kad se to piše incognito, ali ovako novinar je došao u vezu jednog modernog hotelskog smještaja s kulturno – povijesnom baštinom – komentira Karađole.
 

Iz kategorije: Volim Šibenik