Sidebar Menu

Datum objave: 30. Ožujak 2016

Preko 250 mladih tehničara osnovnih škola od danas na natjecanju u Primoštenu

Šibenik News
Šibenik News

 

Mladi tehničari po 58. put suprotstavit će svoja znanja na najdugovječnijem i najmasovnijem natjecanju osnovnoškolaca. Natjecanje počinje danas a trajat će do petka u Primoštenu, gdje će se okupiti 258 školaraca od petog do osmog razreda. U Primoštenu će se natjecati i osam učenika iz Šibensko-kninske županije I to iz Šibenika, Skradina I Pirovca.

 

"Ukupno 7.683 učenika sudjelovalo je prije ovog natjecanja u školskim i klupskim prednatjecanjima" ističe ZDENKA PEREG, tajnica Hrvatske zajednice tehničke kulture.

 

Cilj natjecanja je omogućiti afirmaciju talentiranih učenika, a najbolji učenici sudjelovat će za nagradu u 10-dnevnoj ljetnoj školi u Kraljevici. "Tehnička kultura koja obuhvaća onu tradicionalnu - maketarstvo pa sve do filma i fotografije, informatike i robotike razvija motoričke i intelektualne sposobnosti djece te razvija njihovo samopouzdanje", kaže PEREG.

Iz kategorije: Volim Šibenik

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.
Saznaj više Prihvaćam