Datum objave: 23. Ožujak 2016

Proljetni praznici u Šibeniku: od divovske pisanice do mega fritaje; od rive do Baronea

Šibenik News
Šibenik News

Uskrsni ili za školarce proljetni praznicu su već počeli, a ususret najvećim kršćanskom blagdanu, Uskrsu grad Šibenik pripremio je niz zanimljivih događanja.

 

Među njima posebno se ističe program revitalizirane tvrđave Barone te tradicionalni Uskrsni doručak u organizaciji Turističke zajednice grada Šibenika. 

 

- Na Veliku subotu će se, uoči Uskrsa, održavati bogat radionički program namijenjen najmlađima, ali zabavu će na Tvrđavi Barone pronaći i oni nešto stariji - obavještavaju iz Muzeja grada Šibenika, odjela zaduženog za očuvanje fortifikacijskog sustava u Šibeniku te nastavljaju:


- Već se od 9 sati počinje ukrašavati uskršnja pisanica visoka gotovo dva metra, a koju u prostorima Bunara dovršava poznati šibenski dizajner, Danijel Hrg. Osim što će posjetitelji Tvrđave Barone moći sudjelovati u ukrašavanju najveće gradske pisanice, u 11 sati počinje Jedan na jedan – trka sa žlicom i jajima, a u 12 sati na rasporedu je Nađi me – potraga za čokoladnim jajima skrivenim po Tvrđavi Barone. Pobjednike očekuju i slatke nagrade, a oni manje sretne ruke moći će se utješiti ponudom gastro centra - doznajemo. 

 

Program Velike subote na Tvrđavi Barone:

• 9 do 17 sati : ukrašavanje najveće gradske pisanice
• 11 sati: Jedan na jedan – trka s jajima
• 12 sati: Nađi me – potraga za skrivenim čokoladnim jajima

 

Spomenutu pisanicu vidjet će i posjetitelji programa Uskrsnog ponedjeljka. Divovska pisanica, ideja nastala u suradnji s Turističkom zajednicom grada Šibenika, za Uskrsni će ponedjeljak, ukrašena rukama građana, biti izložena na Trgu Pavla Šubića I na kojem u 11 sati započinje bogat program već tradicionalnog Uskrsnog doručka.

 

Osim toga, TZ grada Šibenika za ponedjeljak, 28. ožujka, pripremio je još niz zbivanja u suradnji s Cehom ugostitelja - Udruženja obrtnika Šibenika koji pripremaju mega fritaju koja će, pak, naglašavaju, biti glavna gastro atrakcija.

 

Program Uskrsnog ponedjeljak počinje u 11 sati, a riječ je o 12. godini da se isti organizira. 

- Budnicu Šibenske narodne glazbe predvodit će Šibenska gradska straža i Šibenske narodna glazba, a povorka kreće s Poljane u 10.55 sati. U programu će sudjelovati Etno igraonica „Balarin“, Dječji zbor „Cvrčak“, KU „Šibenske šuštine “ i klapa Sebenico.

 

 


 

 

 

Iz kategorije: Volim Šibenik