Datum objave: 14. Ožujak 2016

Posljednji ispraćaj Željka Roška

Šibenik News
Šibenik News

 

Šibenski novinar Željko Roško koji je cijelu novinarsku karijeru odradio u Zagrebu sahranjen je danas u Srimi. Prije toga organiziran je ispraćaj na šibenskom gradskom groblju Kvanj na kojem su se od njega oprostili prijatelji i kolege novinari.

 

„Da je Šibenčanin Željko bio Zagrepčanin od glave do pete govori i to što je jedan od osnivača Omladinskog radija, kasnije Radija 101. I u pravu su oni koji, opraštajući se ovih dana od njega, govore da je bio prepoznatljiv po svojim britkim i osebujnim komentarima, sjajnim dokumentarnim zapisima i reportažama, za koje je dva puta dobio i HND-ovu nagradu Marija Jurić Zagorka. I zato nisu do kraja u pravu oni koji govore da je Roško bio šibenski novinar. Jer, iako on, istina, jest bio i Šibenčanin, i Zagrepčanin, i Hrvat, ono što je odredilo i obilježilo njegov život, ono po čemu ćemo ga trajno pamtiti, upravo je i jedino samo to – da je bio novinar. I to, kako se u narodu običava reći, od glave do pete. Jer, biti novinar znači da si odasvud, da si širok, plemenit, da si čovjek. Željko je bio novinar kakav bismo svi, koji se s tim teškim i odgovornim poslom danas bavimo, voljeli biti”, kazala je u ime Društva novinara Branka Movec.



Željko Roško, dugogodišnji novinar HRT-a i jedan od utemeljitelja Radija 101, umro je u četvrtak u Zagrebu nakon duge i teške bolesti u 59. godini. Rođen je u Šibeniku 1957. godine. Gotovo cijeli radni vijek proveo je na radiju. Svoj novinarski staž na Hrvatskom radiju završio je u emisiji "Šuškalica". 

Iz kategorije: Volim Šibenik