Datum objave: 30. Siječanj 2016

FOTO: Ima li netko tko danas nije bio na tvrđavi Barone

Šibenik News
Šibenik News

Obnovljena i za javnost sinoć otvorena tvrđava Barone u Šibeniku svakako je tzv. 'hot spot' ne samo brojnih Šibenčana već i gostiju grada, kao i onih koji su danas stigli do Krešimirovog grada kako bi 'bacili' pogled na još jedan revitaliziran fortifikacijski biser starog grada. 

 

 

- Lipo je ovako da imamo sad još negdi otići - komentirali su posjetitelji u obilasku tvrđave. Lipo, odlično, super najčešće su korišteni pridjevi u opisu doživljaja koji pruža Barone u posve novom ruhu. Jedino što je ostalo isto jest pogled koji se pruža s tvrđave na krovove šibenskih kuća i obližnje otoke. Upravo je pogled na Šibenik s pripadajućim arhipelagom kao i na susjedne tvrđave sv. Mihovila i sv. Ivana ono što je najviše oduševljavalo posjetitelje makar je to isto ono u čemu guštamo već desetljećima, da ne kažemo stoljećima.

 

 

 

Novoobnovljena tvrđava mnoge je nemalo iznenadila svojim novim izgledom, a ti isti žale za ono nekoliko stabala s kojima je, imalo se čuti, otišla i duša Baronea. - Malo je to sad ogoljeno, možda čak i nekako sterilno - komentirali su prolaznici u obilasku staze koja vodi do jedinog objekta na Vidilici. 

 

 

 

No nema sumnje da je zavidan broj uživao u vremenu provedenom na Baroneu u društvu obitelji, prijatelja i poznanika. Nema sumnje ni da će se dio njih sutra vratiti po još jer i tada je ulaz u tvrđavu besplatan, a i vrijeme bi trebalo biti slično današnjem - sunčano, relativno toplo i bez oborina. 

 

 

Lijepo je danas biti na Baroneu i vidjeti kako je ista tvrđava dio pozornosti javnosti, čak veliki dio javnosti, podijelila s tvrđavom sv. Ivana koja tek čeka svojih pet minuta pod svjetlima reflektora nakon što i njen stoljetni kamen bude obnovljen. 

 

Iz kategorije: Volim Šibenik