Datum objave: 29. Siječanj 2016

Revitalizacija tvrđave sv. Ivana i službeno u utrci za novac fondova EU

Šibenik News
Šibenik News

Petak, 29. siječnja, dan je od velike važnosti za kulturno - povijesni život prvog samorodnog hrvatskog grada, ukratko, Šibenika. Na današnji dan, s početkom u 18 sati, svečano će biti otvorena revitalizirana tvrđava Barone čiji je stoljetni kamen nakon obnove ponio epitet najsuvremenije kulturne znamenitosti.

 

Na isti datum, nekoliko sati ranije predana je i sva potrebna dokumentacija projekta 'Revitalizacija područja tvrđave sv. Ivana' za financijska sredstva fondova EU koju je sastavila dosad iznimno uspješna ekipa iz Upravnog odjela za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj Grada Šibenika predvođena Matijom Bumbakom i Ivanom Rakić bez čijeg bismo se zalaganja, budimo iskreni, i dalje busali o prsa tvrđavama koje imamo, a koje ne služe ničemu osim zubu vremena da se njima hrani. 

 

- Danas počinje prijava projekata pa su iz Upravog odjela za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj G sinoć otišli do poštanskog ureda na Bajakovu koje je otvoreno već tada, a dokumente su predali u ponoć i par minuta - objasnila nam je pročelnica Ureda gradonačelnika, Ana Gojanović Rakić,  zašto poklapanje datuma ipak nije ni posve slučajno, ni posve planirano.

 

- Prilikom evaluacije projekata, ukoliko je sva dokumentacija uredna, gleda se i to vrijeme prijave koje može biti prednost - dodala je pročelnica ranije jutros dok je cijela gradska delegacija zajedno s projektantima, izvođačima radova i ekipom koja će upravljati šibenskim fortifikacijskim sustavom s nestrpljenjem nadzirala zadnje dotjerivanje i odbrojava sate do svečanog otvorenja Baronea.

 

- Svi su ovdje. Evo i gradonačelnik Željko Burić koji se zadovoljno smješka, Matija Bumbak koji je, također, zadovoljan. Uživamo u prekrasnom pogledu - kratko nam je Gojanović Rakić prenijela atmosferu s tehnološki senzacionalog Baronea. 

 

 

  

 

 

Iz kategorije: Volim Šibenik