Datum objave: 08. Listopad 2015

Završeno sminanje filma "Ne gledaj mi u pijat" u Šibeniku

Diana Ferić
Diana Ferić

Zajedničkim fotografiranjem ispred kabina na Jadriji ekipa filma „Ne gledaj mi u pijat“ završilo je jednomjesečno snimanje na odabranim lokacijama u Šibeniku u kojem su, kako doznajemo, neizmjerno uživali, a posljednje scene bit će snimljene u Zagrebu.

 

Riječ je o crnoj je komediji o obiteljskim odnosima autorica koje je Šibenčanka Hana Jušić pa je radnju smjestila u svoj rodni grad.
Obitelj je zajednica koja često funkcionira poput malog toplog zvjerinjaka - životinjice pružaju jedna drugoj bliskost, sigurnost i brigu, no u tom zagušljivom brloščiću one, upravo zbog te bezuvjetne ljubavi, guše, muče i grizu one koji su im najbliži. Ovaj film govori o obitelji koja je takva u još većoj mjeri nego ostale.
Glavne uloge u filmu nose Mia Petričević, Zlatko Burić, Arijana Čulina i Nikša Butijer, dok sporedne uloge igraju Karla Brbić, Bruna Bebić, Marijana Mikulić i Daria Lorenci Flatz. Direktorica fotografije je Jana Plećaš, montažer Jan Klemsche, dizajn zvuka potpisuje Roar Skau Olsen, za scenografiju je zadužena Mathilde Ridder-Nielsen, za kostimografiju Katarina Pilić, a majstorica maske je Martina Novaković.

 

Producentica filma je Ankica Jurić Tilić, s koproducentima Peterom Haydahlom i Goranom Radmanom. U filmu su prisutni i mnogi šibenski statisti.
Razvoj i proizvodnju filma podržali su Hrvatski audiovizualni centar, Danski filmski institut, Hrvatska radiotelevizija i europski fond Eurimages. Ne gledaj mi u pijat razvijan je i na radionicama Torino Film Laba.

FOO: Facebook i Stanko Ferić
 

Iz kategorije: Volim Šibenik