Datum objave: 18. Veljača 2015

Nazvao kafić po novoj predsjednici: Na kavu u Kolinde

Igor Bergam
Igor Bergam

 

Na kavu u "Kolinde". Ako ste pomislili da je nekakva šala, prevarili ste se, jer je u Dolima, uz magistralu preko puta benzinske crpke, otvoren kafić s imenom prve hrvatske predsjednice, pa u "Kolinde" na kavu, čaj ili nešto treće svraćaju Primorci, Pelješčani te putnici namjernici koji putuju prema jugu.

I prije službenog preuzimanja dužnosti ugostiteljski objekt ponio je ime prve hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović. Svjetleća reklama uz cestu pokazuje put prema kafiću, a unutra, na zidu, visi i Kolindina slika.

- Mnogi koji su svratili u kafić htjeli su se uslikati pored predsjednice i "popiti kavu s njom" - otkriva nam konobarica Andrea.

A imenom kafića zadovoljni su i gosti koje smo zatekli baš na jutarnjoj kavici. Pavo, Joško i Nikola ističu da su zadovoljni uslugom, koja, naravno, mora biti iznimna u skladu s imenom koje nosi.

- Nadamo se da će naša predsjednica kada bude prolazila prema Dubrovniku svratiti na kavu. Sigurno će tada biti gužva, tražit će se mjesto više jer će svi htjeti na kavu s predsjednicom - govore.

Za vlasnika kafića, Darija, nije bilo nikakve dvojbe oko imena. Prostor je renovirao upravo oko predsjedničkih izbora, a otvoren je uoči inauguracije.

- Pa, kako bih drukčije nazvao kafić negoli Kolinda. Najljepša je i najpoštenija političarka. Sigurno će učiniti dobro za Hrvatsku - klikće Dario i dodaje:

- Ma, lako za ime kafića. Imam tri kćeri i ako kojim slučajem dobijem četvrtu, i ona će se zvati Kolinda!

Supruga se, veli, sigurno neće naljutiti.

I Darijo je bio iznenađen kad su mu prijatelji kao dar za otvorenje poklonili sliku prve hrvatske predsjednice, koja dominira interijerom. Njega i ostale goste nije bilo teško nagovoriti da poziraju kameri našega fotoreportera ispod slike predsjednice, s kojom svaki dan piju kavu.

- Evo, vidite kako je lijep kafić, baš kao i prva hrvatska predsjednica - govori Dario, naglašavajući da upravo za rad u "Kolindi" traži dvije konobarice.

Nada se da će mu posao biti lagan jer ipak se radi o poslu kod predsjednice. Istina, plaća je nešto manja negoli na Pantovčaku, ali što je, tu je.

Nismo uspjeli doznati zna li prva hrvatska predsjednica da se kafić u Dolima zove "Kolinda", ali gosti kafića nadaju se da će u moru svojih obveza i dužnosti jednoga dana s njima ipak popiti kavu. Bit će to kava za pamćenje prenosi Slobodna Dalmacija.

Iz kategorije: Volim Šibenik
Označeno u: