Datum objave: 17. Veljača 2015

U Banja Luci zatvoren zadnji McDonald's, čevapi su pobjedili

Igor Bergam
Igor Bergam

 

JEDINI McDonald'sov restoran u Banjoj Luci od ovog je ponedjeljka zatvoren.

Iz tvrtke Dreamfoods restorani, koja je vlasnica McDonald'sove franšize u Republici Srpskoj, za Glas Srpske kazali su da je do zatvaranja došlo "iz poslovnih razloga". "Vlasnik franšize McDonald's za Republiku Srpsku u budućem periodu razmišljat će i o traženju alternativnih lokacija za restoran i nastavit će razmatrati opcije za razvoj brenda na tržištu RS", poručili su.

Zbog zatvaranja restorana bez posla su ostala 34 radnika.

McDonald's u Banjoj Luci otvoren je u listopadu 2012. godine, a građani nisu iznenađeni što je restoran zatvoren, napominjući da su cijene bile previsoke. "Cijene njihovih proizvoda jednostavno nisu bile za džepove većine građana Banja Luke. Obrok slastan, ali mali za sedam, osam maraka, nikako se nije uklapao u kupovnu moć ljubitelja brze hrane. Tu su i naše navike da jedemo ćevape, pljeskavice, bureke i ostale specijalitete, tako da je McDonald's za većinu bio luksuz", rekao je Banjalučanin Branko Marković.

Banjalučanka Jelena Milovanović dodala je: "U svom životu sam svega dva puta ušla u McDonald's i to po nagovoru društva. Hrana je tamo jako skupa. Jednostavno, zbog svog zdravlja nisam ljubitelj brze hrane i zato sam je izbjegavala. Više volim pojesti ćevape ili neki drugi domaći specijalitet, koji su, uzgred, mnogo jeftiniji" prenosi Index.

Iz kategorije: Volim Šibenik