Datum objave: 10. Svibanj 2014

PRENOSIMO:Mišji izmet i pljesnive lešine u mesnici popularnog Jamieja Olivera

Diana Ferić
Diana Ferić

Slavnom kuharu Jamieju Oliveru poprilično ja narušen ugled nakon što su mu zdravstveni inspektori u mesnici koja se nalazi u sklopu njegova restorana pronašli mišji izmet, pljesnive lešine te goveđe meso kojemu je istekao rok, prenosimo s tportala.

Mesnicu Barbecoa u Londonu, koja je u vlasništvu popularnog 'golog kuhara' Jamieja Olivera, zatvorili su zdravstveni inspektori i ocijenili je opasnom.

The Guardian piše kako je inspekcija pronašla mišji izmet, pljesnive lešine te goveđe meso kojemu je istekao rok. No, to nije sve. Neko je meso prepakirano i stavljen je novi rok trajanja. Noževi su bili iznimno prljavi.

Zanimljivo je da u istoimenom Oliverovom restoranu jedan obrok stoji oko 120 eura te da je prvi steak restoran u Britaniji, a Jamie ga je otvorio prije četiri godine i na glasu je kao elitno mjesto.

Glasnogovornik Jamie Oliver grupe u priopćenju ističe da inspekcija nije utvrdila da je meso neprikladno za konzumaciju, dodajući da su sami odlučili zatvoriti mesnicu na jedan dan. Za plijesan na lešinama životinja kažu da je uobičajena u mesnicama.

Iz kategorije: Volim Šibenik