Datum objave: 12. Veljača 2014

Čak sedam dobitnika jackpota od preko 20 milijuna kuna posljednjih mjesec dana u Hrvatskoj

Diana Ferić
Diana Ferić

Gotovo nestvarno zvuči podatak da je u posljednjih mjesec dana u Hrvatskoj pogođeno čak sedam jackpotova u igrama na sreću, a fond dobitaka ukupno iznosi gotovo240 milijuna kuna, piše Večernji list.

Sve je počelo 10. siječnja kad je Eurojackpot u iznosu od 131 milijun kuna osvojila žena iz Zagreba, a dobitni listić uplatila je online. Sretnica je prvi put uplatila online loto i to jednu kombinaciju za 15 kuna dvije minute prije isteka roka za uplatu. Gledajući pojedinačno, to je ujedno i najveći dobitak u posljednjih mjesec dana.

– Dobitnica za početak misli otputovati i dobro se odmoriti, a potom će sjesti i dobro razmisliti jer želi i dalje svoj život živjeti normalno – priopćili su iz Hrvatske lutrije.

Dvanaest dana nakon toga uslijedio je drugi dobitak po visini – Supersedmica od 79,7 milijuna kuna koju je osvojio Zagrepčanin. Dobitnik je uplatio deset kombinacija od 35 kuna, vjerojatnost da dobije bila je 1 prema 30 milijuna.

Sretni niz nastavio se i prvog dana veljače. Tijekom izvlačenja u igri Loto 7/39 pogođen je jocker-broj vrijedan4,4 milijuna kuna. Iz Hrvatske lutrije poručili su da je dobitnik uplatio putem interneta i za samo 14 kuna postao milijunaš.

Već 5. veljače pogođena su još dva milijunska dobitka. Igrač iz Krapine pogodio jeSuper 7 od 20,5 milijuna kuna, a pogođena je i "sedmica" od milijun kuna za koju je listić uplaćen u Rakovu Potoku pokraj Zagreba. U Krapini je dobitnik odigrao listić s pet kombinacija za ukupno 15 kuna, a sretnik u Rakovu Potoku deset kombinacija za 35 kuna.

Posljednja dva dobitka izvučena su u Zagrebu i Samoboru, a igrali su Loto 6/45. Osvojili su po 1,1 milijun kuna. Sretnik iz Zagreba odigrao je pet kombinacija za deset kuna, a igrač iz Samobora osam kombinacija ukupno uplativši 21 kunu.  

Zanimljivo da su čak četiri dobitka izvučena u Zagrebu (za jedan dobitak još nije poznato odakle je dobitnik).

– Prema broju pogođenih jackpotova internet je najsretnije prodajno mjesto. Od rujna 2010. godine osvojeno je pet jackpotova i to u igrama Loto 7/39, Joker,  Eurojackpot i Super 7, priopćeno je iz HL-a.

 

Iz kategorije: Volim Šibenik

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3